Profijt Meubel Groningen

Profijt Meubel Groningen

Ondernemer worden bij Profijt Meubel in Groningen

Profijt_Meubel_exterieur_franchisewinkel
Profijt Meubel is op zoek naar een ondernemer in Groningen.

Verkoop van een complete lijn eigentijdse meubelen voor de woon- en eetkamer.

Franchise informatie Profijt Meubel

Wilt u ondernemen in Groningen? Op dit moment zoekt Profijt Meubel naar ondernemers in onder andere Groningen. Met 200.487 komt Groningen uitstekend in aanmerking voor een nieuwe vestiging van Profijt Meubel. Profijt Meubel ziet hier voldoende mogelijkheden voor franchising. Wilt u graag een nieuwe Profijt Meubel vestiging starten? Neem dan direct contact op.

Ondernemer worden? Profijt Meubel zoekt franchisenemers

Profijt Meubel is een succesvolle en snelgroeiende franchiseformule met 32 vestigingen door heel Nederland.

Profijt Meubel franchise is een formule van de Internationale Meubel Groep (IMG), zij zijn tevens franchisegever van de formules Superkeukens, DroomDomein, Pronto Wonen, IN.HOUSE, Keukendepot en Badkamerdepot.

Profijt Meubel franchiseProfijt Meubel franchise

Door gezamenlijke inkoop kan de formule de laagste prijzen hanteren. De formule voert een uitgekiend breed en diep assortiment voor het low budget segment. De slogan luidt dan ook ‘mooier wonen voor minder geld!’. Profijt Meubel benadert haar consument met een resultaatgerichte collectieve reclamecampagne, zoals intensieve huis aan-huis foldering.

Van, Voor en Door ondernemers

Dit is een (hard) franchise formule. Dit betekent onder meer dat de franchisenemers verplicht zijn het volledige kernassortiment te voeren. Er wordt de winkels gevraagd de pricing & signing huisstijl van de formule te volgen en deel te nemen aan de marketingkalender. En tot slot alle eigen uitingen af te stemmen op het formulebeleid.

“Uniek aan de franchiseformule is dat het beleid in verregaande mate bepaald wordt door de ondernemers zelf.”

Uniek aan de franchiseformule is dat het formulebeleid in verregaande mate bepaald wordt door de ondernemers zelf. De formule werkt met een aantal beslissingsbevoegde commissies. De belangrijkste zijn de inkoopcommissie en de reclamecommissie. Beiden bestaan uit vier ondernemers en één medewerker van de franchisegever.

De folder is een belangrijke component in de reclamestrategie. De folder van Profijt Meubel verschijnt jaarlijks 13 maal. Door de omvang van de gezamenlijke folderoplage binnen IMG kan de folder afgenomen worden tegen een zeer lage prijs van circa 2,0 cent per stuk. Daarnaast brengt Profijt Meubel een woonmagazine uit om goed te laten zien dat je echt Mooier kunt wonen voor minder geld! Social media Naast de folder wordt sterk ingezet op de aanwezigheid op internet. Dit uit zich met name in een omvangrijke website inclusief webshop en de aanwezigheid op de sociale media.

Franchisen bij Profijt Meubel

Franchisenemers kunnen rekenen op een intensieve begeleiding voor en tijdens de opening van hun vestiging. Na de opening gaan zij op eigen kracht verder, met daarbij uiteraard de ondersteuning en voordelen van de franchiseorganisatie Profijt Meubel.

Profijt Meubel franchiseAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Over Groningen

Groningen is onderdeel van de gemeente Groningen, binnen de provincie Groningen, en heeft 200.487 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €28.500. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Groningen een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €2.597.217.955. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Groningen op gemiddeld €157.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.2% van de mensen in Groningen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 6.416 inwoners van Groningen een uitkering krijgen.

Groningen is een typische studentenstad met ruim 57.000 studenten. Het uitgaansleven telt vele cafés, voornamelijk rond de Grote Markt. Dit geeft de binnenstad een jong karakter. Groningen is en blijft tevens een handelsstad, met de laatste jaren een focus op de zakelijke dienstverlening. Verder staat Groningen bekend om zijn suikerindustrie. Het is de grootste suikerstad van Europa. De stad wordt goed ontsloten door de A7 en A28 en heeft een eigen spoorwegstation.

Er zijn naast Profijt Meubel ook nog andere franchiseformules waarvoor Groningen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Groningen.

meubels branche informatie

Franchiseformule Profijt Meubel valt binnen de branche meubels. Tot de meubelbranche behoren onder andere woon-, slaap-, badkamer- en tuinmeubels en gemengde woonzaken. Gemengde woonzaken beschikken over een breed assortiment aan vloerbedekking, meubels, woontextiel en dergelijke. Bekende formules die aan franchising doen zijn Profijt Meubel, Garant Meubel en MeubelSuper. Nederland beschikt over een groot variatie aan meubels in diverse prijsklasse. Echter, Nederlandse fabrikanten leggen de focus voornamelijk op midden- en hoog segment.

De meubelbranche hangt nauw samen met de ontwikkelingen in de huizenmarkt. Tijdens de recessie is deze branche hard getroffen, maar komt er weer boven op. In 2014 was er voor het eerst weer sprake van een omzetstijging. In totaal besteedden Nederlandse huishoudens in 2014 € 3.852 miljoen aan meubels. De positieve cijfer zijn in 2015 doorgezet naar een omzetstijging van 8,2% ten opzichte van vorig jaar. Naast een herstellende huizenmarkt neemt ook het consumentenvertrouwen toe. herstellende huizenmarkt en stijgende consumentenbehoefte.

De afgelopen jaren is het consumentengedrag sterk veranderd. Er wordt steeds meer gekeken naar belevingsartikelen en kwaliteit van producten. Ook spelen trends veel sneller op elkaar in. Dit leidt tot het versnellen van de productcycli. Bovendien vervagen de verkoopkanalen door de komst van online. Op dit moment wordt er nog 90% verkocht in fysieke winkels, maar dit zal geleidelijk afnemen. Voor fysieke winkels is het belangrijk om op beleving in te spelen om de klant in de winkel te laten komen.

BRON: Rabobank Cijfers & Trensd, INretail, Raming Panteia op basis van CBS, Locatus

Vestigingen Profijt Meubel

Gegevens Groningen

Provincie
Groningen
Gemeente
Groningen
Inwoners
200.487
Inkomen
€28.500
WOZ-waarde
€157.000

banner Invest Online FimR

 

 

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Profijt Meubel