The Read Shop Weesp

The Read Shop Weesp

Ondernemer worden bij The Read Shop in Weesp

The Read Shop
The Read Shop is op zoek naar een ondernemer in Weesp.

Lees- en gemakswinkels met een ruim en uitgebalanceerd assortiment boeken, tijdschriften, dagbladen, stripalbums, cadeau- en kantoorartikelen.

Franchise informatie The Read Shop

The Read Shop is op zoek naar ondernemers om in Weesp een nieuwe vestiging te starten. Wilt u in de boeken & tijdschriften ondernemen en wilt u dit in Weesp doen? Lees dan verder en vraag geheel vrijblijvend informatie aan bij The Read Shop.

Ondernemer worden? The Read Shop zoekt franchisenemers

The Read Shop franchise is een formule met een duidelijke visie, die samen met de ondernemer een ondernemersplan opstelt en hierbij ook professionele begeleiding biedt. The Read Shop franchise stemt het assortiment af op de lokale vraag en bereikt daardoor een zeer diverse doelgroep.

Spreekt ons motto “ondernemen met ondernemers” u aan? En bent u iemand met hart voor franchise en ondernemen? Dan is The Read Shop franchise op uw lijf geschreven!

The Read Shop franchise formule the-read-shop-boekenwand

Franchiseformule The Read Shop is een laagdrempelige inloopwinkel met een uitgebalanceerd en ruim assortiment boeken, tijdschriften, wenskaarten, dagbladen, kantoorartikelen en een groeiend assortiment cadeaus.

The Read Shop franchise is dé tabaksspeciaalzaak van de toekomst met een ruim en uitgebalanceerd assortiment tabak, kansspelen, tijdschriften, wenskaarten, boeken, kantoorartikelen en cadeauartikelen. The Read Shop Express franchise biedt een solide basis voor een succesvolle samenwerking door speciale leveringscondities en transparante en duidelijke afspraken met onze hofleveranciers. Gemak voor ondernemer en klanten staat bij de formule centraal.

Het is tevens mogelijk om een Express vestiging te openen als shop-in-shop in een bestaande winkel. Wij werken hiervoor succesvol samen met een aantal formules uit diverse branches.

Retail Development Company (RDC)

RDC is een holding die is ontstaan uit de succesvolle ontwikkeling van bekende detail­handelsketens. Stimulating partners in retail is daarbij de visie. RDC voorziet, door haar grote franchise-ervaring, gelieerde ondernemers van de (slag)kracht van haar franchiseformules. RDC zorgt voor een goede backoffice, de juiste inkoop en de beste marge. Zo kunnen onze ondernemers zich optimaal richten op de klant in de winkel. RDC bestaat uit de franchiseformules The Read Shop, The Read Shop Express en Plantage Inkooppartners en telt momenteel meer dan 300 winkels.

Winkels te koop

Regelmatig worden er winkels ter overname aangeboden, deze kunt u dan hier raadplegen. De formule zoekt op dit moment naar ondernemers voor winkels in heel Nederland.

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formuleTheReadShopLogo


Over Weesp

Weesp is onderdeel van de gemeente Weesp, binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 18.637 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.500. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Weesp een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €300.733.409. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Weesp op gemiddeld €222.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.1% van de mensen in Weesp een uitkering. Dit maakt dat in totaal 764 inwoners van Weesp een uitkering krijgen.

Weesp is een stad in de provincie Noord-Holland. De stad ligt op een steenworp afstand van Amsterdam. Weesp beschikt over een 70 hectare groot industrieterrein gelegen aan de oostzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal. Op dit bedrijventerrein zijn zo’n 300 bedrijven gevestigd. Daarnaast beschikt Weesp over een station. Weesp is een stad met relatief veel voorzieningen.

Er zijn naast The Read Shop ook nog andere franchiseformules waarvoor Weesp interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Weesp.

boeken & tijdschriften branche informatie

Franchiseformule The Read Shop valt binnen de branche boeken & tijdschriften. In de branche boeken en tijdschriften behoren lees- en gemakswinkels. Het assortiment in deze winkel varieert van boeken, kantoorartikelen, dagbladen tot tijdschriften, ook tabak- en gemaksproducten. De markt van de boekenverkoop wordt gedomineerd door een klein aantal aanbieders die in de toekomst steeds meer de overhand zullen hebben. De bekendste formules zijn Bruna en The Read Shop en AKO. AKO is de enige van deze die niet aan franchisedoet, maar werkt volgens een filiaalstructuur.

Sinds 2008 noteerde de boekenmarkt een dalende omzet, maar daar kwam in 2015 verandering in. Voor het eerst in jaren werden er meer boeken verkocht dan het jaar daarvoor. In 2014 werden er 37,3 miljoen exemplaren verkocht en in 2015 nam dit toe naar 39 miljoen exemplaren. Dit komt neer op een afzetstijging van 4,6%. Van alle gekochte boeken was 6,3% een e-boek. De totale omzet steeg naar 3,7% in 2015. De kinderboeken en non-fictieboeken zorgen voor de meeste omzet. De omzet van kinderboeken steeg met maar liefst 4% en non fictie vrije tijd liet een stijging van een kleine 2% zien. Ook neemt de verkoop van gezonde leefstijl- en eetboeken toe. Daarentegen liet fictie een daling van 2% zien, maar heeft het nog steeds het grootste marktaandeel. Dit jaar verwacht Rabobank een volumedaling van tussen de 3 en 5% vergeleken met 2015. Ook zal de verkoop van e-boeken verder toenemen. Het aantal e-boeken die online worden gekocht is 28% en de aankomende jaren zal dit nog meer gaan toenemen. In de fysieke boekenhandel zal de verkoop van algemene boeken nog steeds het belangrijkst zijn, het marktaandeel in omzet bedraagt circa 85%.

Enkele trends die zich afspelen in de markt zijn de toename aan verkoop en verhuur van e-boeken. Ook ontstaan er steeds meer leesconcepten, zoals boekwinkels die functioneren als ontmoetingsplek voor lezingen en abonnementen om voor een vast bedrag per maand een aantal boeken of tijdschriften te lezen.

Bronnen: Wikipedia, Rabobank.nl, Boekblad.nl, Gfk en Boekenbedrijf.nl, OW in cijfers, Rabobank Trends & Cijfers

Vestigingen The Read Shop

Gegevens Weesp

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Weesp
Inwoners
18.637
Inkomen
€35.500
WOZ-waarde
€222.000

banner Invest Online FimR

 

 

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
The Read Shop