Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

100% Football wil ook het buitenland bereiken   

Voetbalspeciaalzaak 100% Football wil meerdere winkels gaan openen in België. Op dit moment hebben ze al een vestiging in Brussel. “Daarnaast hebben we met deze nieuwe merknaam de mogelijkheid om naar andere landen uit te breiden en dat is ook zeker de ambitie”, aldus directeur Jeroen Kroese tegenover RetailTrends.

Naast vestigingen in België onderzoekt 100% Football ook de mogelijkheid om vestigingen te openen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Scandinavië. Daar wil de franchiseformule stap voor stap zijn intrede doen. Ook binnen de landsgrenzen is 100% Football nog niet klaar. Om een goede landelijke dekking te krijgen ziet Kroese nog ruimte voor zes winkels.

Door de positionering als voetbalspeciaalzaak heeft 100% Football veel voordeel, zo stelt Kroese. “Het betekent dat we in de distributie van met name topmodellen vooraan in de rij staan, en die vaak ook als een van de weinige partijen mogen verkopen.” Veel concurrentie is er binnen Nederland niet, omdat sportwinkels gericht zijn op sport in het algemeen. “Daarom zitten we ook maar wat graag naast een Decathlon. Dan heb je altijd veel traffic en lopen de voetballiefhebbers die echt in zichzelf willen investeren ook bij ons binnen.”

Onlangs maakte 100%voetbal bekend de naam te veranderen in 100% Football. Daarmee wil de franchiseformule meer internationale uitstraling creëren.

×