Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Terugblik op Het Nationale Franchise Congres 2014

2 oktober jl. werd de 13e editie van Het Nationale Franchise Congres georganiseerd. De dag stond in het teken van ‘Franchise 2020’, franchising in de toekomst. Het franchisecongres werd voor de tweede keer georganiseerd op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Achteraf werd aan de deelnemers een anonieme enquête verzonden om naar ervaringen en beoordelingen te vragen:  97,3% het franchisecongres als goed tot zeer goed. Van de respondenten gaf 22,4% aan volgend jaar wellicht weer deel te nemen, 76,6% gaf aan volgend jaar beslist weer aanwezig te zijn.

“Wij zijn bijzonder blij met deze erg positieve uitslag. De franchisegevers zelf speelden een essentiële rol in het geheel. Het congres wordt gedragen door onze partners en de twaalf tafelvoorzitters. Niet voor niets is de ondertitel van het congres ‘voor franchisegevers door franchisegevers’. Dankzij hun hulp is het congres wederom een groot succes geworden,” aldus organisator Tom Barten.

Tijdens het congres werd ingegaan op actuele thema’s en werd er een blik geworpen in de toekomst. Met tafeldiscussies als ‘De toekomst van het franchisemodel’, geleid door Kees Seip van De Hypotheker en ‘De winkel anno 2020’, geleid door Kees Agterberg van Jumbo, konden deelnemers met elkaar in gesprek en van ideeën wisselen. Linda Keijzer, CEO van DA Drogisterij, verzorgde een presentatie waar ze in ging op de toekomstverwachtingen van niet alleen DA, maar ook in die van de franchisegevers in de zaal. De dag werd geleid door trendwatcher Adjiedj Bakas, die zelf afsloot met een weergave van de drie belangrijkste trends voor de komende jaren.