Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wayback Burgers komt naar Europa

De Amerikaanse fastfoodketen Wayback Burgers opent op 1 december 2018 haar eerste Europese vestiging in Breda. Het fastfoodrestaurant zit op het stationsplein en wordt het boegbeeld voor de keten in Nederland. “Station Breda is een mooi modern pand in een mooie stad. Het heeft de allure die wij zoeken. Breda is heel erg in opkomst met veel inwoners en studenten. Een goede afzetmarkt voor ons”, aldus masterfranchiser Stefan Boers. De vestiging zal direct naast een Taco Bell komen en tegenover de winkel zit een Subway.

De oppervlakte van de vestiging is 350 vierkante meter, verdeeld over twee etages en twee terrassen. Binnen de vestiging is er plaats voor 110 gasten, en buiten is er plek voor 70 man. “We hebben straks een terras voor de deur en een terras op het balkon. Dat is een unieke zitgelegenheid. Over de gehele breedte van het plein zijn balkons geplaatst waar je droog zit maar wel in de zon”, aldus Boers.

Zoekend naar ondernemers

Boers heeft als doel om jaarlijks vier tot vijf vestigingen te openen in Nederland. De locatie in Breda is van Wayback Burgers zelf, maar de rest zal op franchisebasis zijn. “We zijn op zoek naar lokale ondernemers en er lopen al goede gesprekken. We geloven in lokale ondernemers die de kar trekken en een voorbeeld zijn in de gemeenschap, in plaats van een grote anonieme organisatie”, aldus Boers.

Anders dan anderen

De fastfoodketen wil zich graag onderscheiden van andere fastfoodketens zoals Five Guys, door een uitgebreid menu te verzorgen. “Naast verse burgers zijn dat vegetarische opties, vis, uiringen, aardappelchips en salades”, verteld Boers. Gasten hebben de keuze uit single, double en triple burgers en 25 ingrediënten

“Daarnaast serveren wij aan tafel, op borden, niet ingepakt in doosjes. En onze prijzen zijn lager dan bij Five Guys. Voor een gemiddelde burger betaal je 7 euro. Bestel je er meer ingrediënten op of extra patties, zit je op 9 euro”, aldus Boers.

Over Wayback Burgers

Wayback Burgers werd in 1991 in Newark opgericht. Tegenwoordig telt de hamburgerketen 144 vestigingen in de Verenigde Staten en zijn er wereldwijd 450 in ontwikkeling. Sinds 2015 opent de keten ook vestigingen buiten de V.S., de eerste kwam in Argentinië en daarna volgde ook Brunei, Maleisië en Saoedi-Arabië en nu ook Nederland en Europa.

×