Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

2000 scholen doen mee aan wedstrijd Bruna

De wedstrijd ‘Woordpret’, georganiseerd door Bruna, is een groot succes geworden. Ruim 2000 scholen namen deel aan de wedstrijd. De wedstrijd is educatief: het project zet aan tot creativiteit met letters en woorden.

Het is de bedoeling dat kinderen een woord vormen die een zo hoog mogelijke puntenwaarde geeft. Woorden konden gemaakt worden van boekenleggers, die aan Brunaklanten werden uitgedeeld. Uit de 5500 inzendingen heeft de jury het woord ‘babyboekenwurmdrolletjes’ gekozen tot het meest originele. Groep 7 van de Immanuel uit Rijsenhout wint daarmee een optreden van Kinderen voor Kinderen voor de school.

Bruna is blij met het succes van Woordpret. Commercieel directeur Johan Westerbeek: “Om als marktleider in kinderboeken de Kinderboekenweek en het lezen onder kinderen met deze wedstrijd een impuls te kunnen geven, is geweldig. Lezen begint met letters en het vormen van woorden en wij hopen te bereiken dat kinderen er plezier in hebben om daarmee bezig te zijn. De naam ‘Woordpret’ refereert daar ook aan. Uit de massale reacties maken we op dat dat bijzonder goed gelukt is.”

Andere woorden die in de prijzen zijn gevallen zijn ‘Soundmixshowtjes’, ‘scheepswerktuigbouwkundige’, ‘huwelijkvruchtbaarheidscijfer’ en ‘hippotomontrosesquippedaliofobie’. Voor deze prijswinnaars heeft Bruna een boekenkoffer gevuld met boeken ter waarde van €600,- beschikbaar gesteld.