Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

21-jarige Sam Detillon trotse eigenaar van Bakker Bart Arnhem

Sam Detillon opende op 20 januari jl. zijn eigen Bakker Bart, aan de Koningstraat in het centrum van Arnhem.

Vers uit de schoolbanken en toen meteen ondernemer geworden?

Zo is het niet helemaal gegaan. Het is niet zo dat ik net uit de schoolbanken kom en mij koud in dit ondernemersavontuur heb gestort. Mijn ouders hebben een Bart Bart in hartje Nijmegen en daar heb ik als bijbaantje vele uren gemaakt.  Sterker nog, dat vond ik zo leuk dat ik mij vervolgens heb opgegeven voor het talentenopleidingsprogramma van het hoofdkantoor van Bakker Bart.

Waarom Bakker Bart?

Directe aanleiding is het succes van mijn ouders. Zij ondernemen al jarenlang bij Bakker Bart en hebben daar nooit spijt van gehad. Ten eerste is er het financiële succes, dat is natuurlijk erg belangrijk. Misschien wel belangrijker is dat zij, en dat geldt ook voor mij, het werk en het ondernemen bij Bakker Bart altijd met veel plezier hebben gedaan.

De formule is bewezen succesvol en volgens mij kent iedere Nederlander wel Bakker Bart. Ik lift lekker mee op deze bekendheid en kan mij volledig richten op de kansen in mijn winkelomgeving. Bakker Bart is geen bakkerij maar een moderne lunchroom met heerlijk versgebakken producten.

Waarom geen volledig zelfstandige bedrijf begonnen? Bijvoorbeeld een eigen concept?

Waarom wel? Ik maak me niet druk over inkoop, assortiment, reclame, website, contents, opleiding of contracten. Daarnaast komen experts van het hoofdkantoor met mij sparren om het nog beter te doen. Ik kan mij nu focussen op het in mijn ogen echte ondernemen: zorgen dat mijn gasten tevreden zijn, dat de winkel soepel draait en het aansturen van mijn team.

Hoe verloopt de opstartfase tot dusver? Welke obstakels ben je tegengekomen?

Ik dacht er toch iets te makkelijk over. Vooral het regelen van allerlei verplichtingen zoals, bankzaken, vergunningen, mailverkeer bijwerken of gesprekken voeren met medewerkers. Gelukkig heb ik back up van mijn ouders en krijg ik hulp van de franchisemanager van Bakker Bart. Ik vind het prachtig en ben ontzettend trots op de beslissing welke ik genomen heb.

Heb je ook personeel in dienst? Hoeveel personen?

Ik heb een team overgenomen en deze moeten even wennen aan een nieuwe jonge werkgever. De omzet groeit en dan heb ik ook nieuwe medewerkers nodig. Ik ga hier zelf naar op zoek en ben overtuigd dat ik dit prima ga redden. Ik ga er voor zorgen dat mensen graag bij mij willen werken door gewoon een fijne en plezierige werkomgeving te creëren.

Wat verwacht je van het komend jaar? Wat zijn jouw doelen?

Ik ga eerst van mijn winkel een groot succes maken mezelf versterken met kennis en kunde. Over een paar jaar maak ik overstap naar een groter vestiging, misschien wel de winkel van mijn ouders. Maar wat ook mogelijk is om meerdere vestigingen te exploiteren, samen met mijn franchisegever ga ik dan bekijken welke kansen er zijn.

Heb je nog tips voor andere startende franchisenemers?

Jazeker, Geloof in jezelf je kunt meer dan dat je denkt, ook wanneer je twijfelt. Ik merk dat mijn franchisegever jonge talenten een kans geeft om te ondernemen. Ze bieden geschikte opleidingen en begeleiding op maat. Kom ook gerust bij mij in Arnhem kijken en ik laat geïnteresseerden zien wat ik doe en waarom ik zo enthousiast ben.

×