23 procent minder faillissementen in eerste kwartaal

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

faillissement_450
In het eerste kwartaal van 2014 zijn bijna een kwart (23 procent) minder bedrijven failliet verklaard vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens die maandag 7 april gepubliceerd werden op de website faillissementsdossier.nl meldt Nu.nl.

In de eerste drie maanden van dit jaar gingen 2672 bedrijven en instellingen bankroet tegen 3470 een jaar eerder. In de maand maart daalde het aantal faillissementen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar zelfs met een derde tot 782.

Vooral in de sectoren transport en bouw gingen de afgelopen maanden minder bedrijven onderuit (dalingen van bijna 40 procent).

De horeca daarentegen zag het aantal bankroeten in de periode januari tot en met maart met 15 procent stijgen. Vooral cafés hebben het zwaar. Zij zien hun omzet al 2 jaar onafgebroken teruglopen.

Geleidelijke afname

Noord-Holland was in het eerste kwartaal de provincie met de meeste faillissementen en in Noord- Brabant daalde het aantal faillissementen het sterkst.

Faillissementsdossier.nl registreert al sinds de zomer van vorig jaar een geleidelijke afname van het aantal faillissementen in Nederland.

De daling blijft echter betrekkelijk. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2008, voordat de economische crisis uitbrak, gaan er nog steeds relatief veel bedrijven failliet. Toen telde de website in de eerste drie maanden van het jaar ‘slechts’ 1686 bedrijven die over de kop gingen.

 

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise