Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

3 procent meer omzet voor detailhandel in augustus 2018

Het CBS meldt dat in augustus de omzet van de detailhandel 3,4 procent hoger dan vorig jaar was. Het verkoopvolume groeide met 3,2 procent. Online steeg de omzet met 20 procent. De non-food en foodsector hadden beide ook een hogere omzet.  Voor de koopdagen in augustus zijn de omzetcijfers aangepast. Op sommige dagen worden er hogere verkoopcijfers behaald dan op andere dagen. Zonder de correctie was de omzet 4,5 procent hoger vergeleken met vorig jaar.

Omzet non-foodwinkels ruim 2 procent hoger

In augustus groeide de omzet van de winkels met 2,1 procent. Dit jaar was het volume 2,4 procent hoger dan vorig jaar. De kledingwinkels stegen in augustus het meest qua omzet. Ook de omzet van de winkels in consumentenelektronica, de drogisterijen, schoenen en lederwaren, recreatie-artikelen en de winkels in doe-het-zelf artikelen, keukens en vloeren en waren hoger dan een jaar eerder. De meubels en woninginrichting winkels hebben bijna hetzelfde omgezet als augustus van vorig jaar.

Winkels in voedingsmiddelen zetten ruim 3 procent meer om

Winkels in de voedings- en genotmiddelen sector hebben 3,1 procent meer omzet behaald dan in augustus van vorig jaar en het verkoopvolume steeg met 2,1 procent. De supermarkten behaalden 4 procent meer omzet, maar de speciaalzaken daalde met 3 procent in omzet.

Online omzet bijna 20 procent hoger

In augustus was de online omzet bijna 20 procent hoger dan vorige augustus. De omzet van webwinkels steeg met 14 procent.

De online omzet was in augustus bijna 20 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben bijna 14 procent meer omgezet. De online omzet van multi-channelers steeg met zo’n 32 procent.

×