5 minuten met oprichter Expense Reduction Analysts Fred Marfleet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Expense Reduction Analysts is een internationaal adviesbureau met meer dan 700 consultants in dertig landen. De formule is actief in o.a. Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en Noord en Zuid Amerika. Fred Markfleet richtte de franchiseformule op in 1993. Global Franchise sprak met hem over de formule. “Toen der tijd was er een recessie en wilde ik een bedrijf oprichten dat zich in goede en slechte tijden staande kon houden en een wereldwijde groeikans heeft.”

“Onze ‘geen spaargeld, geen fees’ aanpak maakt het financieel risico voor organisaties om met ons samen te werken een stuk lager”, aldus Markfleet. “ERA is een van de weinige franchiseformules waar de managers en senior executives hun eerdere ervaringen kunnen gebruiken, daarop verder bouwen en direct slagen met hun eigen bedrijf. Deze betaalmethode betekent dat franchisenemers een heel goed inkomen kunnen verdienen omdat ze niet per uur worden betaald maar wat ze waard zijn.”

Waarom ben je begonnen met Expense Redution Analysts?

“Ik ben het bedrijf begonnen omdat ik zag dat er een behoefte was om MKB-bedrijven te helpen met besparen op kosten en zorgen voor extra financiering voor de groei van de ondernemingen. Door te werken aan op een succes gebaseerde kostenstructuur, konden klanten onze diensten veroorloven en onze franchisenemers een bovenmodaal inkomen verdienen.”

Wat vind je het leukst aan jouw rol?

“Mensen zien aansluiting bij ons bedrijf en het bereiken van hun financiële en lifestyle doelen. Dit is met hulp van onze support team, door het team bereiken we meer dan de klant ooit zou geloven. En tegelijkertijd kan het team op hetzelfde moment quality time doorbrengen met hun families. Onze bedrijfsvoering is er zo op ingericht dat er vanuit huis gewerkt kan worden en de werktijden zijn zeer flexibel.”

Wat is het meest succesvolle moment van Expense Reduction Analysts?

“Er zijn wereldwijd vele succesvolle momenten bij Expense Reduction Analysts. Het meest recente hoogtepunt was dat we de titel van ‘World Class Franchise 2017’ voor de derde keer op rij mochten ontvangen van de onafhankelijke Franchise Research Institute in de VS. Minder dan 1% van de franchiseformules in de Verenigde Staten hebben deze titel mogen ontvangen. Om deze titel te kunnen verdienen werden onze franchisenemers ondervraagd en om te slagen moesten we een zeer hoge tevredenheid bij de klant bereiken. We hadden het in onze tweede poging bereikt, terwijl de meeste formules dat na een veel hoger aantal pogingen hebben bereikt. Bovendien heeft ERA de “Top Consultant” award in Duitsland voor de derde keer op rij ontvangen. In Spanje is de ‘Financial Giant’ (“Titan de las Finanças”) award aan ons uitgereikt. Onze franchisenemers over de hele wereld zien hun successen erkend worden. Meest recentelijk nog in Europa: Wolfgang Benigni werd erkend als beste nieuwkomer van het jaar door de Oostenrijkse Franchise Association.

Wat zijn uw plannen voor toekomstige groei?

“In de laatste 10 jaar is Expense Reduction Analysts in Europa met meer dan 20% per jaar gegroeid en het inkomen van de franchisenemers boven dit percentage. We zijn nu in bijna 30 landen actief, onze belangrijkste focus is het bouwen van onze aanwezigheid op de markt in de actieve landen. We zijn van plan om met 10% per jaar te groeien in de komende vijf jaar.

Expense Redution Analysts is op zoek naar franchisenemers. Geïnteresseerd? Klik dan op deze link.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website