Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

5 SEO stappen om een webwinkel te optimaliseren voor de beste resultaten

16 september 2022

Denkt u aan het lanceren van een nieuwe e-commerce site? Of misschien kan uw bestaande e-commerce worden geoptimaliseerd op het gebied van SEO? In een steeds meer concurrerende online markt, is het essentieel dat uw online winkel opvalt voor potentiële klanten. Een goed geoptimaliseerde e-commerce website kan conversies verhogen, meer verkeer genereren en u uiteindelijk helpen meer producten te verkopen.

Van zoekwoorden onderzoek en on-page optimalisatie tot pagina snelheid en gebruikerservaring, er zijn veel elementen om uw e-commerce website te optimaliseren voor zoekmachines. Deze blog post zal u introduceren in de wereld van e-commerce SEO best practices, evenals

Wat is e-commerce SEO?

E-commerce SEO is het proces van het optimaliseren van uw e-commerce website voor de beste zoekmachine resultaten. Dit zal klanten helpen uw winkel te vinden, producten te bekijken en aankopen te doen. SEO voor e-commerce is vooral belangrijk voor B2B retailers die misschien niet kunnen vertrouwen op de verkoop uit reclame, zoals veel B2C e-commerce sites.

Er zijn veel SEO elementen om uw e-commerce website te optimaliseren voor de beste zoekmachine resultaten. Dit omvat keyword onderzoek, pagina snelheid, gebruikerservaring en nog veel meer. E-commerce SEO is anders dan de algemene SEO van een site, maar de twee zijn nauw verwant. E-commerce SEO best practices hebben bijvoorbeeld betrekking op on-page elementen zoals meta beschrijvingen, titels en URL’s. E-commerce SEO kan u ook helpen een hogere organische ranking in SERP’s te verdienen.

Waarom is e-commerce SEO belangrijk?

Als u een succesvolle e-commerce retailer wilt worden, moet u klanten aantrekken die op zoek zijn naar producten die ze online willen kopen. Een manier om dit te doen is om hoog te ranken in zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs).

Dit zal ervoor zorgen dat uw product listings zichtbaar zijn boven de vouw en kan worden gevonden door klanten die actief op zoek zijn naar producten. Als potentiële klanten uw online winkel niet kunnen vinden, kunt u waardevolle verkoopkansen mislopen. Echter, als uw e-commerce website is geoptimaliseerd voor zoekmachines, kunt u uw verkeer en verkoop stimuleren. De e-commerce SEO best practices in dit artikel zullen u helpen dit te bereiken.

Trefwoorden en trefwoord onderzoek

Trefwoorden zijn de woorden en zinnen die klanten gebruiken om online naar producten te zoeken. U kunt deze zoekwoorden gebruiken om uw e-commerce website te optimaliseren en uw organische zoekresultaten in SERP’s te verhogen. Een ding dat u in gedachten moet houden, is dat er veel verschillende manieren zijn om uw website te optimaliseren. Dit betekent dat u de juiste zoekwoorden wilt selecteren die uw doelgroep gebruikt. Voordat u begint met het optimaliseren van uw website, wilt u een trefwoord onderzoek doen. Dit zal u helpen om de juiste zoekwoorden voor uw e-commerce winkel te identificeren.

Begin met het brainstormen van een lijst van potentiële zoekwoorden. Gebruik vervolgens een tool zoals Google Keyword Planner om uw lijst te verkleinen. U kunt een verscheidenheid aan trefwoorden invoeren die gerelateerd zijn aan uw producten en ook spelfouten opnemen. De tool zal u een schatting geven van het aantal maandelijkse zoekopdrachten voor elk trefwoord. Kies trefwoorden die een hoog aantal maandelijkse zoekopdrachten en een lage concurrentie hebben.

Paginasnelheid

Paginasnelheid is een belangrijke e-commerce SEO metriek. Dit komt omdat studies hebben aangetoond dat klanten verwachten dat pagina’s binnen twee seconden laden. Als uw pagina’s er langer over doen, loopt u het risico potentiële verkopen mis te lopen. Klanten zullen hun interesse verliezen, of ze kunnen zelfs de pagina verlaten. Dit geldt met name voor mobiele apparaten, waar klanten vaak nog ongeduldiger zijn.

Als het te lang duurt om uw mobiele site te laden, loopt u zelfs het risico potentiële klanten te verliezen die niet het geduld hebben om te wachten. Het is belangrijk om uw e-commerce site te optimaliseren voor paginasnelheid. Een manier om uw e-commerce site te optimaliseren voor paginasnelheid is door een Content Delivery Network (CDN) te selecteren voor uw afbeeldingen en video’s.

Een CDN zal uw afbeeldingen en video’s hosten op verschillende servers over de hele wereld. Dit zal helpen om uw e-commerce website te versnellen en uw producten beter zichtbaar te maken in SERPs. Een andere manier om uw e-commerce site te optimaliseren voor pagina snelheid is om uw CSS en JavaScript bestanden te minifiëren. Dit verwijdert onnodige code uit uw bestanden en maakt ze kleiner in omvang.

Gebruikerservaring

U kunt uw e-commerce site ook optimaliseren voor een positieve gebruikerservaring (buiten de organische vindbaarheid). Dit zal u helpen meer klanten te werven door hen te voorzien van een eenvoudige, gemakkelijk te navigeren website. Begin met het schetsen van uw gebruikersstroom. Dit is het pad dat klanten afleggen wanneer ze voor het eerst op uw website komen en een aankoop doen. Door het traject dat klanten afleggen in kaart te brengen, kunt u eventuele pijnpunten in hun ervaring identificeren.

Dit zal u helpen om de UX van uw e-commerce site te verbeteren. Houd ook het ontwerp van uw website eenvoudig en gemakkelijk te navigeren. Overstelp klanten niet met te veel afbeeldingen, producten of calls-to-action bij hun eerste bezoek. Begin in plaats daarvan met een minimaal ontwerp dat uw producten op een aantrekkelijke manier presenteert. Zorg er ten slotte voor dat uw website snel laadt en probleemloos werkt op zowel desktop- als mobiele apparaten.

Afsluitend.

Zoals u kunt zien, e-commerce SEO is een complex proces. Het omvat veel verschillende elementen, en het is belangrijk om ze goed te krijgen. Als uw e-commerce website is geoptimaliseerd voor zoekmachines, kunt u verwachten dat een toename in organisch verkeer en verkoop te zien.

Dit is vooral belangrijk voor B2B retailers, die misschien niet kunnen vertrouwen op de verkoop van advertenties op sociale media platforms. Door het volgen van de e-commerce SEO best practices in dit artikel, kunt u ervoor zorgen dat uw e-commerce site is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

×