Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

50 jaar McDonald’s Nederland

17 augustus 2021
McDonald’s Nederland viert deze week haar 50 jarig bestaan in Nederland. In 1971 opende McDonald’s haar eerste vestiging in Zaandam, tevens de eerste vestiging in Europa. De meest recente opening, was de 254ste vestiging, in Harnaschpolder. Wekelijks biedt McDonald’s Nederland haar producten aan bij bijna 3,2 miljoen gasten.
Eerste McDonald’s restaurant

Op 21 augustus 1971 opende McDonald’s op de Vermiljoenweg in Zaandam niet alleen voor het eerst haar deuren in Nederland, dit was tevens het eerste McDonald’s restaurant op het Europese vasteland. “Sindsdien is het bedrijf niet meer weg te denken en zijn vele vernieuwingen geïntroduceerd; van een McDrive, het eerste Happy Meal, tot innovaties als digitale bestelzuilen, dubbele Drivelanes bij de McDrive en een aangepast keukensysteem om verse bereiding en variatie mogelijk te maken. Maar denk ook aan introducties van nieuwe services zoals Table Service, McDelivery en McCafé of geheel nieuwe gerechten op de menu kaart zoals de reeks Veggie producten, Premium Kipburgers en talloze smaakvariaties.” Nu, vijftig jaar later, telt de restaurantketen 254 restaurants in Nederland en is het part of culture geworden met negen op de tien Nederlanders die McDonald’s minimaal een keer paar jaar bezoeken.

McDonald’s viert haar jubileum met diverse acties in de McDonald’s app. Er zijn vele prijzen te winnen en er gelden speciale tarieven voor iconische McDonald’s producten, zoals de Big Mac en de McKroket. Annemarie Swijtink, Senior Director Marketing, Digital Customer Engagement en Brand Impact bij McDonald’s Nederland: “Samen met onze Franchisenemers en Crew zetten we ons al vijftig jaar, elke dag weer, in om Good Times te serveren aan onze gasten. Vijftig jaar is wel heel speciaal natuurlijk en dat vraagt om een feestje. Daarom doen we er nu nog een schepje bovenop voor al onze gasten met deze traktatie en de game in onze McDonald’s App. En vergeet ook onze socials niet te checken voor nóg een speciale actie.”

×