Omzetstijging van 5,6% in zakelijke dienstverlening

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het Centraal Bureau Statistiek (CBS) meldde vrijdag via haar kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening dat de omzet in deze branche in vergelijking met vorig jaar is gestegen naar 5,6%. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar is de groei lager. Vorig kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 6,9%.

De omzet in de zakelijke dienstverlening maakt sinds het vierde kwartaal van 2013 een plus.

Vacatures

Volgens het CBS is er een stijging waar te nemen in het aantal vacatures in deze branche ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. De stijging betreft 1000 nieuwe vacatures in de zakelijke dienstverlening en heeft hiermee een piek behaald van 41.000 nieuwe posities.

Faillissementen

Volgens het CBS gingen er in het tweede kwartaal 180 zakelijke dienstverleners in het tweede kwartaal failliet. Er gingen er 46 minder zakelijke dienstverleners failliet ten opzichte van het jaar ervoor en 16 minder ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Sinds 2009 is het aantal faillissementen onder zakelijke dienstverleners niet zo laag geweest.

Architecten, hoveniers, schoonmaakbranche, uitzendbranche, markt en opinieonderzoek, rechtskundig en accountancy scoren het hoogst. Zij staan betreft de omzet in de plus. Ingenieurs en reclame scoren minder goed en staan in de min (respectievelijk -0,6% en -1,%).

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.