Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

75ste McCafé opent in Enkhuizen

Vanaf 2 november 2018 opent de 75ste McCafé vestiging van McDonald’s Nederland in Enkhuizen haar deuren. De McCafé’s zijn sinds hun begin in 2016 erg succesvol volgens de fastfoodketen. In de McCafé’s is er keuze uit 14 koffievariaties, thee en patisserie. De ambitie van McDonald’s is om hun positie in de markt voor koffie verder te verbeteren.

Sinds het begin van de McCafé’s is er een stijgende lijn te zien in de koffie omzet van McDonald’s Nederland. Ook heeft de koffietak van de fastfoodformule een zeer belangrijke positie binnen de totaalomzet van de restaurants. Ook geeft de focus op de verse koffie een stukje sfeer aan het restaurant. Met het McCafé speelt McDonald’s in op de groeiende behoefte aan buitenshuis koffie drinken met een hapje. De keten verwacht in het voorjaar van 2019 de 100ste McCafé vestiging te openen.

“Gasten die staan te wachten voor de gewone counter, zien dat de koffie bereid wordt en men ruikt de koffiemelanges en de net afgebakken patisserieproducten. Die aandacht voor versheid en kwaliteit straalt af op onze andere producten, waardoor ze nog positiever worden over het merk McDonald’s. Dit zogeheten ‘halo-effect’ zorgt indirect ook extra omzet”, aldus Menno van der Hoeven, New Business Manager bij McDonald’s Nederland.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van de koffie te garanderen gebruikt de keten niet alleen 100% Arabica bonen, crewleden worden ook getraind zodat zij alle koffievariaties goed kunnen bereiden. Ook krijgen zij de mogelijkheid om een erkende Barista-opleiding te volgen. Tot nu toe hebben al zo’n 280 medewerker gebruikt gemaakt van deze opleidingsmogelijkheid.

Duurzaamheid

De koffiebonen die gebruikt worden hebben het Rainforest Alliance-keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat bij de productie van de koffie, rekening is gehouden met het waarborgen van het milieu en de leef en- arbeidsomstandigheden van de koffieboeren. De overgebleven resten van het koffieproductieproces worden bewerkt tot bio-pellets en briketten. Daarmee zet de keten haar reststoffen weer in voor duurzaam gebruik.

×