Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Aandeelhouders gaan weer geld ontvangen van ING

In november vorig jaar heeft ING het laatste deel aan de staatssteun terugbetaald. Daardoor kan en wil de bank in mei starten met het uitkeren van de winst aan aandeelhouders.

De bedoeling van ING is om vanaf mei 12 cent per aandeel uit te keren, dat komt neer op 470 miljoen euro. Vervolgens wil de bank vanaf dit jaar ieder jaar 40 procent van de winst uitkeren aan de aandeelhouders. Mits de aandeelhouders hier mee akkoord gaan. In mei staat er eerst nog een vergadering gepland met de aandeelhouders, maar na alle waarschijnlijkheid is dat een formaliteit.

Door de economische crisis ontving ING in 2008 van de staat een aantal garanties en 10 miljard euro aan noodsteun. Middels de rente heeft de Nederlandse staat daar uiteindelijk 5,3 miljard euro aan over gehouden. Vanwege de staatsteun mocht ING tijdelijk geen dividend uitkeren aan aandeelhouders. De bedoeling is dat ING naast het uitkeren van geld aan aandeelhouders eveneens, van dezelfde winst, financiële buffers ophoogt om toekomstige crisissituaties beter op te vangen.