Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Aanhoudende omzetstijgingen woonbranche lijken voorbij

In de eerste helft van dit jaar is de omzet van de woonbranche met 3,6 procent gestegen. Deze stijging is voornamelijk toe te wijzen aan keukenverkopers, zij verkochten 11,1 procent meer. Dat blijkt uit cijfers van InRetail.

Gemengde woonwinkels deden ook goede zaken en zagen een omzetplus van 2,1 procent. Dalingen zijn te zien bij de meubelzaken (1,4%), woontextiel winkels (0,4%) en slaapspeciaalzaken (3%).

InRetail verwacht na de cijfers uit het tweede kwartaal dat de omzetinhaalslag die de woonbranche de afgelopen jaren typeerde ten einde is. De omzet in de woonbranche groeide in het tweede kwartaal nog wel met 1,4 procent.

Verwachtingen derde kwartaal

Marktonderzoekers constateren dat de omzetcijfers de ontwikkelingen van de huizenverkoop volgen met ongeveer een half jaar vertraging. Het CBS stelde vast dat het aantal verhuizingen in Nederland in de eerste periode van dit jaar daalde met 5 procent. Voor het derde kwartaal wordt dan ook verwacht dat de woonbranche deze trend zal volgen.

In de derde periode van vorig jaar liet de woonbranche nog een omzetstijging zien van bijna 13%. Slechts 15 procent van de ondernemers denkt dat percentage nog te kunnen overtreffen. InRetail verwacht over heel 2018 een gemiddelde omzetgroei in de woonbranche van 4 procent.

×