Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Aantal Emté ondernemers mogelijk naar Plus

Na de verkoop van supermarktformule Emté aan Jumbo en Coop door Sligro Food Group, lijken de onderhandelingen tussen de nieuwe eigenaren en de ondernemers stroef te verlopen. Kees Vader, voorzitter van de ondernemersvereniging van Emté, beaamt tegenover Distrifood dat er sprake is van ‘een afstandje’. “Het gaat in ieder geval nog niet zoals wij willen”, aldus de voorzitter. Ook vindt hij het raar dat de ondernemers niet financieel profiteren van de deal.

Overstap

Jumbo en Coop waren het al snel met elkaar eens over de verdeling van de 130 supermarkten. 79 vestigingen gaan naar Jumbo en 51 naar Coop. Nu de onderhandelingen met de ondernemers stroef verlopen, bekijkt een aantal ondernemers van Emté de mogelijkheid om een overstap naar Plus af te dwingen.

Veel ondernemers hadden namelijk de hoop dat Plus, dat ook geïnteresseerd was in de vestigingen van Emté, de nieuwe eigenaar zou worden. Deze ondernemers vragen zich nu af of ze vrij zijn om alsnog over te stappen, stelt een ingewijde tegenover Distrifood. “Het kan niet zo zijn dat franchisegevers bepalen naar welke formule je moet.”

×