Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Achmea stopt met franchiseformule Health Center

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea stopt met het exploiteren van al haar Health Center fitnesscentra. Er worden 12 vestigingen gesloten en 19 worden verkocht aan de fitnessketen Fitland. Hiermee gaan 126 voltijdsbanen verloren. Het hoofdkantoor van Achmea Health Centers in Apeldoorn wordt ook gesloten. Hier gaan ongeveer dertig arbeidsplaatsen verloren. De Health Centers die worden gesloten draaiden al enige tijd met verlies. Doorgaan was daarom niet verantwoord, aldus de zorgverzekeraar.

De vestigingen die worden overgenomen door Fitland kunnen hun medewerkers behouden. De twee vestigingen in Apeldoorn blijven open, maar gaan niet mee onder de naam van Fitland. Eigenaar van deze vestigingen, Danny ten Tije, weet nog niet onder welke naam hij zijn vestigingen door laat gaan.

In 2000 begon Achmea met fitnesscentra in eigen beheer en exploiteerde het concept via franchisenemers. De markt veranderde ingrijpend, onder meer door de opkomst van budgetketens. Veel Nederlanders kiezen bovendien voor een andere manier om aan hun gezondheid te werken zoals sporten in de buitenlucht.