Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Acht grote vestigingen Intertoys naar ToyChamp

Speelgoedformule Intertoys staat op het punt om acht grote vestigingen te verkopen aan de Belgische branchegenoot ToyChamp. Het zou gaan om vestigingen waar voorheen Toys R’ Us gevestigd was en bevinden zich aan de randen van steden. Dit laten enkele bronnen weten aan De Telegraaf.

Stadcentra

Volgens de krant zou Intertoys voornamelijk actief willen zijn in stadscentra en ToyChamp zich met name buiten de binnenstad is gevestigd. De verkoop van deze locaties zou dan ook een logische stap zijn. “Maar de handtekeningen zijn nog niet gezet. Dus het zou nog mis kunnen gaan”, aldus een ingewijde tegenover De Telegraaf. Beide speelgoedformules hebben de berichtgeving van de krant nog niet bevestigd.

Faillissement en overname Intertoys

Begin dit jaar werd Intertoys failliet verklaard. De Portugese Green Swan nam de speelgoedformule over. Van de kleine 400 vestigingen bleven er ongeveer 210 over: 134 eigen vestigingen en zo’n 75 franchisenemers. Fysieke vestigingen blijven volgens topman Roland Armbruster een onmisbare schakel in de nieuwe strategie van Intertoys. Onder de nieuwe eigenaar wordt ingezet op beleving, met onder meer escaperooms, karaokebar, een ruimte om verjaardagfeestjes te vieren en gepersonaliseerd cadeaupapier.

Update 15-07-2019

Intertoys heeft zeven vestigingen die groter zijn dan 1.000 m² verkocht aan ToyChamp. Deze vestigingen passen niet meer in de strategie van de franchieformule. Het gaat om de vestigingen Breda (Stada Stores), Hoofddorp (Vier Meren), Middelburg (ZEP), Roermond (Retailpark), Rotterdam (Alexandrium) en Utrecht (The Wall). Voorlopig zijn deze vestigingen dicht vanwege de ombouw. De winkel in Alemere (Stationsstraat) volgt deze week. De ruim honderd medewerkers worden ook opvergenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

×