Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Agri Retail splitst Boerenbond en Welkoop op

BoerenBond_Welkoop_Moederbedrijf_Agri_Retail_full-service_franchiseorganisatie
Agrifirm, AgruniekRijnvallei en De IJsvogel Holding, aandeelhouders van Agri Retail, hebben besloten om het gemeenschappelijk bezit binnen de formules van Agri Retail verder uit elkaar te halen. Agri Retail is de franchisegever van de winkels van Boerenbond en Welkoop.

Deze stap is een vervolg op de vorig jaar opgezegde franchiseovereenkomst tussen de 72 Boerenbondwinkels die eigendom zijn van De IJsvogel en Agri Retail. De winkels zijn de Boerenbondnaam vooralsnog blijven gebruiken, in afwachting van de verdere veranderingen in de aandeelhoudersstructuur.

De IJsvogel Groep wordt eigenaar van het merk Boerenbond en zal dit in de 72 Boerenbondwinkels blijven gebruiken. Agri Retail, dat na het uiteengaan volledig eigendom is van Agrifirm en AgruniekRijnvallei, blijft alleen het merk Welkoop voeren. De huidige Boerenbondwinkels die eigendom zijn van Agrifirm worden omgezet naar Welkoop. Met de 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels van de Abfar lopen besprekingen op welke manier zij in dit proces willen deelnemen. Commercieel zullen de partijen voor de inkoop en logistiek van het dierassortiment gebruik blijven maken van ‘Buying4Pets’.

Voor het personeel van Agri Retail heeft deze afscheiding geen consequenties. Zij gaan volledig voor het merk Welkoop werken. De afronding van het ontvlechtingsproces zal na verwachting rond 1 juli
2014 zijn, afhankelijk van goedkeuring door de betrokken Raden van Commissarissen, Ledenraad, Ondernemingsraden, banken en Mededingingsautoriteit. Met deze stap is de opdracht van de huidige interimbestuurder van Agri Retail succesvol afgerond en zal een nieuwe directeur worden gezocht. Voor de tussenperiode vanaf 1 juli 2014 zal Agrifirm voor directievoering zorgen.