AH-franchisers beginnen eigen bezorgdienst

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Albert Heijn

Een aantal franchise-ondernemers van Albert Heijn heeft besloten een eigen bezorgdienst voor via internet bestelde boodschappen te starten. Daarmee vormen de ondernemers de concurrentie van de eigen bezorgservice van Albert Heijn van Koninklijke Ahold NV. Dit maakt Beurs.nl onlangs bekend.

Er zijn door het hele land al 31 Albert Heijn franchisewinkels aangesloten op www.ah-boodschappen.nl. De franchisenemers verwachten dat dit aantal verder zal toenemen. De website is de opvolger van AH-afhaalpunt.nl. Deze werd in de zomer van 2013 gelanceerd door franchisenemer Rob Geraets. Tot op heden was deze portal alleen afgestemd op het afhalen van bestelde boodschappen bij pick-up points van de aangesloten supermarkten. Nog niet alle 31 aangesloten supermarkten bieden nu ook de bezorgservice.

Het hoofdkantoor van Albert Heijn is niet gelukkig met dit initiatief. Het zou verwarrend zijn voor consumenten. De e-commerce activiteiten van AH vormen al een tijd een punt van discussie tussen de supermarktketen en de franchisenemers. Deze laatste groep heeft het gevoel met AH’s eigen e-commerce activiteiten beconcurreerd te werken. Zij verlangen een vergoeding voor de service van de pick-up points in hun winkels. AH is nog steeds in gesprek met de franchisevereniging.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website