Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

AH wint geding AH Pollemans

Franchiseformule Albert Heijn heeft het kort geding gewonnen over de inzet van het leeftijdscontrolesysteem Ageviewers dat franchisenemers Jan en Jeffrey Pollemans willen inzetten. Het kort geding werd begin juli aangespannen door de franchisenemers uit Etten-Leur.

De uitspraak in deze zaak werd gedaan op donderdag 11 september jl. ‘’Erg jammer. We hadden graag dit systeem ingevoerd. Het is voor 95 procent waterdicht,’’, aldus een teleurgestelde Jan Pollemans kort na de uitspraak tegenover Distrifood. Het systeem wat nu gehanteerd wordt is volgens hem ineffectief en belastend. Bij twijfel moeten kassamedewerkers van de AH nu zelf om een identiteitsbewijs vragen. ‘’Dat legt onnodige sociale druk bij de medewerkers.’’

Albert Heijn geeft aan dat het de huidige controle door caissières voldoende vindt. Tevens is de formule ervan overtuigd dat klanten niet voor een camera willen verschijnen, wat met het systeem van Ageviewers wel gebeurd. Mocht er twijfel ontstaan over de leeftijd dan wordt het identiteitsbewijs gescand door een centrale. Albert Heijn geeft aan dat zij deze manier van werken een schending van privacy vinden voor de klant.