Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Akkoord Jumbo en franchisenemers

Franchiseformule Jumbo is tot een akkoord gekomen met haar franchisenemers over de invulling van het online aanbod. De supermarktketen wil online flink gaan uitbreiden, met onder andere een flink aantal afhaalpunten voor bestellingen.

De franchisenemers van de keten hebben unaniem ingestemd met de plannen van de formule op online gebied. Jumbo had eerder al een principeakkoord bereikt met de Ondernemersvereniging Jumbo, echter moest die nog wachten op goedkeuring van zijn leden.

Het akkoord wat Jumbo met haar franchisenemers heeft gesloten, heeft betrekking op de online omzet, de afhaalpunten bij franchisenemers en zekerheden rond mogelijk kannibalisatie van de winkels door de online verkoop. De franchisenemers zijn ervan overtuigd dat ze niet slechter zullen worden van het online beleid. ‘’Het idee was 1 plus 1 is 3: Winkels plus internet moeten elkaar versterken,’’ zegt franchisenemer Casper Heine tegen Levensmiddelenkrant.

Een tijd geleden maakte Jumbo al bekend zich op de online markt te gaan richten, met onder andere de bouw van een aantal afhaalpunten. Dit akkoord is een belangrijke stap in de verwezenlijking van de nieuwe strategie.