Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn blikt terug op 40 jaar franchise

Veertig jaar geleden opende Albert Heijn samen met Abel Banus de eerste franchisevestiging van de formule. Abel Banus had de primeur met zijn winkel in Appingedam op 11 juni 1981. Nu runt zijn zoon, Erik Banus, de winkel. Erik voegde hier zelfs nog twee vestigingen aan toe. De teller voor het aantal Albert Heijn franchisevestigingen staat nu op 267 (30% van het totaal aantal winkels), gerund door 190 franchisenemers.

“Veertig jaar geleden belde ik het hoofdkantoor van Albert Heijn
om te vragen of ik het AH-logo op de gevel mocht zetten.”

 

Franchisenemer van dag één Abel Banus:  Ze hadden toen nog geen franchise-winkels maar ik wist wel dat ze erover nadachten. Ik kijk terug op een fantastische periode en ben trots op mijn zoon Erik die het familiebedrijf sinds twintig jaar voortzet.”

CEO is trots op franchise samenwerking

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn: “We zijn trots op en dankbaar voor de samenwerking met onze ondernemers. Ik geloof in een actieve wisselwerking tussen lokaal ondernemerschap en een sterke landelijke formule. Met de ondernemers, die vaak al generaties lang bij ons zijn, richten we ons op samen groeien door elkaar continu te versterken. Dat heeft ons de afgelopen veertig jaar veel gebracht. Ik verheug me dan ook op de volgende veertig jaar. Het jubileum wordt volgend jaar uitgebreider gevierd, net als de tweede mijlpaal dat jaar: het 135-jarig bestaan van Albert Heijn.”

Daniel Luitjens, Voorzitter Vereniging Albert Heijn Franchise (VAHFR): “Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie en run al meer dan twintig jaar verschillende franchiseformules waaronder de Albert Heijn-winkel in Axel. Ondernemen is een prachtig vak dat zich steeds blijft ontwikkelen en ik weet zeker dat we ook de komende jaren mooie stappen vooruit blijven zetten. Een groot woord van dank – en natuurlijk felicitaties – aan iedereen die de afgelopen veertig jaar heeft bijgedragen aan Albert Heijn Franchise.”

 

 

Eerste winkel Albert Heijn

Eerste franchisewinkel Albert Heijn, Appingedam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×