Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn breidt bezorgservice uit

Supermarktketen Albert Heijn gaat vanaf 3 mei tijdelijk ook op zondag bezorgen, daarnaast zijn er meer bezorgmomenten gerealiseerd. Samen met een aantal andere maatregelen wil de supermarkt hierdoor zo goed mogelijk inspelen op de groeiende vraag van de klant naar thuisbezorging.

Dankzij de coronacrisis is er een enorme groei gekomen in de bezorgservice, zo ook bij Albert Heijn. De supermarktketen ziet dat steeds meer klanten in deze periode kiezen om hun boodschappen thuis te laten bezorgen. De redenen hiervoor zijn vaak omdat ze thuisbezorging prettiger vinden dan naar een fysieke winkel te moeten, ook kan het zijn dat mensen helemaal thuis moeten blijven omdat ze in een risicogroep zitten of omdat ze coronaklachten hebben.

Afgelopen weken heeft Albert Heijn 600 extra medewerkers aangetrokken die in de vijf shop centers werken, in deze shop centers worden alle boodschappen verzameld en ingepakt om vervolgens naar de klant thuisbezorgd te worden. Albert Heijn kan hierdoor elke dag extra bezorgmomenten toevoegen.

Extra bezorgmomenten en trends

Een goed voorbeeld van de extra bezorgmomenten die toegevoegd zijn, zijn dagen als koningsdag en bevrijdingsdag. Normaal gesproken wordt op deze dagen niet thuisbezorgd, maar om zo veel mogelijk klanten te kunnen bedienen heeft de supermarktketen ervoor gekozen het dit jaar wel mogelijk te stellen. Daarnaast is het dus vanaf 3 mei tijdelijk mogelijk om op zondag de boodschappen te laten thuisbezorgen.

Een andere trend die waarneembaar is, is dat klanten niet alleen vaker maar ook meer in één keer bestellen. In deze periode wordt er meer thuis gebakken en gekookt. Dit is onder andere zichtbaar in de stijging van de verkoop van bakmeel en pannenkoekenmeel. Ook worden er meer gezonde producten, zoals kiwi’s en sinaasappelen verkocht.

×