Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn geeft gas op duurzame bezorging

31 mei 2022

Albert Heijn geeft aan dat de bezorging bij klanten thuis en de bevoorrading van winkels in de binnensteden van grote steden stiller en schoner wordt. Vier grote steden zullen de komende 18 maanden op 100% elektriciteit draaien.

Allereerst worden de veranderingen doorgevoerd in het centrum van Den Haag. Bestelbussen van Albert Heijn zullen hier eind 2022 volledig op elektriciteit rijden. Hetzelfde geldt voor Rotterdam in het eerste kwartaal van 2023. In Utrecht en Amsterdam zal de verduurzaming in de tweede helft van dat jaar gerealiseerd worden. Daarnaast installeert de formule in samenwerking met Eneco eMobility dit jaar 240 laadpalen bij de fysieke winkels, waardoor elektrisch rijden voor klanten nog makkelijker wordt.

Emissievrij rijden

Vanaf 2030 mogen alleen volledig emissievrije auto’s en bestelauto’s in de binnenstad rijden. Om de ambitie enkele jaren eerder dan nodig te realiseren, gaan Albert Heijn en andere transportpartners op korte termijn het aantal elektrische voertuigen uitbreiden. Met de juiste planning van routes, tijden en locaties van ladingen is het mogelijk om de centra van de vier grote binnensteden volledig van elektrische bezorgvoertuigen te voorzien, zowel in de winkels als bij de consumenten thuis. Tegelijkertijd geeft de retailer aan om in 2024 over te stappen op biobrandstoffen en hernieuwbare diesel, zolang volledig emissievrij distribueren en opslaan in heel Nederland nog niet mogelijk is.

Stijgende vraag naar thuisbezoring

Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek & keten, ziet een groeiende vraag naar transport, mede door de populariteit van thuisbezorging. “Tegelijk willen we de CO2-uitstoot zo snel mogelijk terugdringen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om snel belangrijke stappen in die richting te zetten. Dit kan alleen door een goede samenwerking en daarom is het mooi dat we dit doen met onze vervoerspartners in de vier grote steden. En we zijn nog niet klaar, onze ambitie gaat verder: altijd stiller, schoner en natuurlijk gericht op comfort, daarom altijd klaar en altijd op tijd voor onze klanten.” aldus Ninck Block.

×