Albert Heijn maakt vier miljoen over naar franchisers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Albert Heijn

Supermarktformule Albert Heijn wil het slepende conflict met zijn franchisenemers oplossen. Albert Heijn heeft in totaal vier miljoen euro uitgekeerd aan de ondernemers. Het conflict gaat met betrekking tot logistieke en distributiekosten (L&D). Dit meldt Distrifood die de hand heeft weten te leggen op een brief van het franchisebestuur dat gericht was aan de leden.

De franchisenemers en Albert Heijn lagen jarenlang in een conflict met betrekking tot onverdeelde marge en de online-omzet. In de franchiseovereenkomst met de supermarktformule is vastgesteld dat er elk jaar een schatting wordt gemaakt van de L&D kosten. Franchisenemers betalen elk jaar een bedrag dat hoger is dan de werkelijke kosten. Het verschil stort Albert Heijn het daarop volgende jaar terug.
De afgelopen jaren heeft Albert Heijn dit niet gedaan met als reden dat de marge negatief is. Het franchisebestuur heeft een rechtszaak aangespannen. De voorschot van vier miljoen zien de franchisenemers als blijk van goede wil, maar heeft geen invloed op de rechtszaak. “Dit zijn twee volstrekt los van elkaar staande zaken”, aldus bureaudirecteur Ton Croist van Uchelen van de Vereniging AH Franchise.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website