Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn met AH to go naar Duitsland

26 augustus 2011

Albert Heijn
Bij de toelichting van de, overigens enigszins tegenvallende kwartaalcijfers van Ahold, kondigde topman Dick Boer aan dat de supermarktgroep naar Duitsland trekt, zo meldt retail deetail EU. Ahold wil al in de tweede helft van 2012  van start met ‘AH to go’.

De supermarktholding zal in Duitsland opteren voor het ‘AH to go’-format, omdat die gemakswinkels naar eigen zeggen een speerpunt voor groei zijn. Het aanbod van een AH to go-winkel bestaat uit drie deelassortimenten: binnen de voeding kun je een soort “lekker voor nu”- en een “lekker voor later”-assortiment onderscheiden. Het eerste is voor onmiddellijke consumptie, terwijl het tweede later op dezelfde dag wordt gebruikt.

De winkels bevinden zich dan op plaatsen waar veel mensen passeren zoals in stations, in drukke stadscentra, in ziekenhuizen, op Schiphol en op bedrijventerreinen. Zo heeft AH een overeenkomst met de Nederlandse spoorwegen gesloten voor een vaste plek op treinstations.

Net zoals in België het geval is, beoogt Albert Heijn in eerste instantie steden die dicht in de buurt van de Nederlandse grens liggen, zoals Düsseldorf en Keulen in Noordrijn-Westfalen.

dinsdag 30 augustus 2011.