Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt nemen Deen over

Na 87 jaar actief te zijn geweest verkoopt supermarktketen Deen al haar winkels. De winkels worden gekocht door een driemanschap bestaande uit Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. Albert heijn neemt 39 winkels over, Vomar 22 en DekaMarkt 19. De transactie zou in de tweede helft van 2021 afgerond moeten zijn, na afstemming met de vakbonden en advies van de betrokken ondernemingsraden.

Deen zou in de komende jaren moeten investeren in e-commerce. Dit zou van belang zijn voor het overleven van de keten. Deze investeringen zouden te veel vragen van het bedrijf. “De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen”, aldus een woordvoerder van Deen.

Wat de overname inhoud voor het personeel is nog niet duidelijk. Hier zal meer duidelijkheid over komen na onderhandelingen met de vakbonden. Wel is het al zeker dat alle medewerkers hun baan zullen behouden in de nieuwe vestigingen. “We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt”, aldus Leendert van Eck, CEO van Deen.

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn laat weten dat ze de overname ziet als een verrijking van het winkelaanbod in Noord-Holland. Vomar ziet de overname als een kans om zijn positie in de markt te verstevigen. Dekamarkt ziet vele gelijkenissen tussen Deen en hun eigen supermarkt.

×