Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn neemt Jan Linders over

15 december 2022

Door deze overname wordt Jan Linders een franchiseonderneming, maakte de ketens woensdagmiddag bekend. Ook een aantal huidige Albert Heijn vestigingen komen in handen van het nieuwe bedrijf. Het plan is dat eind 2023 de Jan Linders supermarkten de uitstaling van Albert Heijn hebben. De naam Jan Linders zal alleen nog op de gevel van de supermarktketen te zien zijn in combinatie met de naam van de Albert Heijn.

Verandering voor het personeel

Het personeel dat op dit moment werkzaam is bij de betrokken Jan Linders- supermarkten zal worden overgenomen door de Albert Heijn formule. Bij het servicekantoor zullen er wel banen gaan verdwijnen. Deze medewerkers worden begeleid naar een nieuwe baan. Jan Linders blijft nog wel eigenaar van de winkels, maar als franchisenemer.

In een interview verklaart Albert Heijn dat zij blij zijn met de versterking in het zuiden van Nederland. Voor een aantal winkels van Albert Heijn gaat er ook wat veranderen; zij worden onderdeel van de nieuwe Albert Heijn franchise van Van Linders. Zij blijven dus wel werken in een Albert Heijn, maar onder een andere baas.

Samenwerking in plaats van concurreren

Jan Linders CEO Ferry Moolenschot verklaart dat de verregaande digitaliseren en veranderende klantbehoefte van deze tijd om forste investeringen vroeg, die de kleine supermarketen niet zelf kon doen. In plaats van te concurreren met de Albert Heijn is er daarom besloten om over te gaan tot vergaande samenwerking. Volgens Moolenschot zullen de klanten profiteren van wat de markleider te bieden heeft in combinatie met de vertrouwde gezichten in de bestaande supermarkten.

Door de exploitatie zal er weer een supermarktformule uit het straatbeeld verdwijnen. In de afgelopen jaren moesten er al veel supermarktformules aan geloven. Deskundigen voorspellen dat er in de komende jaren meer zelfstandige formules van het straatbeeld zullen verdwijnen.

Ontvang gratis meer informatie over Albert Heijn

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Albert Heijn

×