Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn lanceert maaltijd-bezorgingsconcept

albert heijn

Binnenkort gaan de eerste Albert Heijn bezorgbussen de straat op met de tekst ‘Maaltijd Thuis. Met aandacht bereid, met liefde gebracht.’ De nieuwe maaltijdservice van Albert Heijn is bedoeld voor klanten die hulp kunnen gebruiken om een gezonde en verse maaltijd op tafel te zetten. De versbereide maaltijden verzorgen de persoonlijke eetwensen van de consument. De supermarktketen zet hiermee een ontwikkelende stap in een groeiende markt van thuisbezorging en foodservice.

Missie

Gebaseerd op de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ Heeft Albert Heijn als doel om gevarieerder en gezonder eten voor iedereen beschikbaar te stellen. De maaltijd-bezorgservice vervult daarnaast de gemakzuchtigheid wensen van de (drukke) consument.

Het bezorgconcept

Het bezorgconcept maakt het mogelijk om wekelijks verse maaltijden te bestellen die door een vaste bezorger op een vaste dag thuisbezorgd wordt. Het enige wat de consument daarna moet doen is de verse maaltijden opwarmen. De geleverde maaltijden moeten nog wel opgewarmd worden. Het concept biedt maaltijden die persoonlijke eetwensen zoals glutenvrij, zoutarm en vegetarisch in beslag nemen. Zo kunnen klanten hun maaltijden volledig afstemmen op hun wensen en behoeften.

Marit van Egmond is CEO van Albert Heijn en geeft aan dat een gevarieerd en een goede maaltijd de basis is om van elke dag te genieten. Dit geldt volgens haar voor jong en oud. Daarnaast geeft ze aan dat een vertrouwd gezicht en een praatje aan de deur voor veel mensen belangrijk kan zijn, vanuit dit perspectief wordt een vaste bezorger ingezet. Volgens Van Egmond komen al deze aspecten samen in het maaltijd bezorgconcept.

De thuisbezorgingmarkt

De thuisbezorgmarkt van eten en drinken is sterk in ontwikkeling. De afgelopen jaren heeft Albert Heijn zijn boodschappenbezorging uitgebreid in België en Nederland. Daarnaast is ook de snelle bezorging in Amsterdam uitgebreid. Vanuit dit ontwikkelingspunt breidt Albert Heijn met ‘Maaltijd Thuis’ nu ook uit in de landelijke bezorging van maaltijden. De komende periode gaat Albert Heijn verder vormgeven aan de groei van Maaltijd Thuis.

×