Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Albert Heijn stopt na 65 jaar met papieren koopzegels

Dit maakte de supermarktformule recent bekend, ze gaan over op een digitale variant waar je met de Albert Heijn app koopzegels kunt sparen. Per 1 juni wordt de overgang langzaam in gang gezet. Klanten met incomplete zegelboekjes hebben tot het eind van 2020 om verder te sparen en hun boekjes in te leveren.

De koopzegels van Albert Heijn werden in 1955 geïntroduceerd. Klanten konden toen bij besteding van 1 gulden voor 10 cent een zegel bijkopen. Als men dan een boekje vol had geplakt met 490 zegels, kon de klant dit inwisselen voor 52 gulden.

‘’Vanaf 1 juni kunnen Albert Heijn-klanten koopzegels sparen in de AH app en een rendement tot 6% op hun spaargeld behalen. De zegels van €0,10 cent worden na aankoop automatisch bijgeschreven in de AH app, die een handig overzicht geeft van de gespaarde zegels. Bij een vol digitaal boekje ontvangen klanten het ingelegde bedrag plus 6% rente.’’ Aldus een woordvoerder van Albert Heijn.

Digitaal koopzegels sparen

Met de introductie van digitaal sparen stapt Albert Heijn over op een volledig digitaal koopzegelspaarprogramma. Dit wordt allemaal vanuit een app gedaan. “Vanaf 1 juni kunnen klanten met een persoonlijke Bonuskaart de vertrouwde koopzegels digitaal sparen. In verband met de coronacrisis was het sparen van zegels tijdelijk helemaal stopgezet. Een lopende actie voor het sparen van zegels voor vershoudbakjes werd eind april hervat.’’ Aldus een woordvoerder van Albert Heijn.

×