Albert Heijn wil compromis sluiten met franchisenemers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Albert Heijn

Het langdurig slepende conflict tussen Albert Heijn en de franchisenemers lijkt onderling opgelost te gaan worden. “De rechtszaak die is aangespannen kan erg lang gaan duren”, aldus senior vice president real estate & construction and franchise Anneke de Vries van Albert Heijn tegen RetailNews.

De Vries gaf aan dat de franchisenemers ‘succesvol en belangrijk zijn voor Albert Heijn’. Het gevraagde bedrag, wat betreft de volgens de franchisenemers onverdeelde marge, is volgens De Vries erg hoog.  Hiervoor zal de franchiseovereenkomst aangepast moeten worden. “Dan moeten we een nieuw samenwerkingsmodel overeenkomen, waarbij bijvoorbeeld de fee verhoogd wordt.”

Albert Heijn en de ondernemers zullen volgens De Vries bieden moeten schikken. “Waar twee kijven, hebben twee schuld.” Ze hoopt de ondernemers niet kwijt te raken, want franchise blijft in de toekomst erg belangrijk voor de supermarktketen. “We hebben huwelijksproblemen, maar willen wel getrouwd blijven.”

De ondernemers zijn al enkele jaren ontevreden over de marges die de supermarkt hanteert. Zij vinden dat ze recht hebben op een hoger bedrag. Van 2008 tot 2012 zou dit per vestiging gaan om een bedrag van één miljoen euro, in de jaren daarna zou het bedrag zelfs zijn opgelopen naar twee miljoen euro.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website