Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Algemeen directeur Harm-Jan Stoter verlaat na 17 jaar Intergamma

Intergamma-franchise-2019

Harm-Jan Stoter verlaat bouwmarktbedrijf Intergamma per 1 september. Het is nog niet bekend wie de algemeen directeur opvolgt. Intergamma geeft aan de naam van de opvolger op korte termijn bekend te maken.

Stoter leidde zeventien jaar lang het bedrijf achter de doe-het-zelfketens Gamma en Karwei. Stoter heeft zijn baan opgezegd omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Onder leiding van Stoter werd de inkoop gecentraliseerd en de logistiek gereorganiseerd. De winstgevendheid nam toe en Gamma en Karwei kregen meer identiteit.

De afgelopen 17 jaar onder de leiding van Harm-Jan Stoter

Stoter kijkt positief terug op de afgelopen bewogen jaren. “We hebben bijvoorbeeld met succes de overstap naar het online-web gemaakt en twee grote crisis overleefd.” Stoter geeft aan dat Intergamma nu klaar is voor de toekomst. Volgens Stoter is dit het juiste moment om het stokje over te dragen. De opvolger van Stoter wordt binnenkort geïntroduceerd.

Onder leiding van Harm-jan Stoter bedroeg de omzet 1,7 miljard euro. Ook zorgde Stoter ervoor dat de formules Gamma en Karwei een eigen identiteit kregen op de Nederlandse markt. Gamma richt zich op de verf en ‘do-it-for-me’-diensten en het verduurzamen van woningen. Karwei focust zich weer op verlichting, vloeren en wanddecoratie en inrichting.

×