AMI Kappers breidt loopbaanbegeleiding uit

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Afgelopen voorjaar gingen de eerste salonmedewerkers van AMI Kappers het loopbaanbegeleiding traject in. Dit was een driedaagse training waarin ze werden gestimuleerd om hun passie voor het werk te (her)ontdekken en bewust na te denken over de toekomst.

AMI Kappers stimuleert al jaren de groei en de ontwikkeling van zijn medewerkers door een intern opleidingsprogramma en loopbaanbegeleiding. Medewerkers kunnen tijdens deze begeleiding kosteloos een training volgen. Hierbij kunnen zij nadenken wat ze willen en wat de mogelijkheden zijn met de gedachte: Bewust worden van je passie en daar volledig voor gaan.

De training is opgezet zodat salonmedewerkers kunnen nadenken over hun toekomst. ‘Bij AMI Kappers vinden we het heel belangrijk dat je verantwoordelijk bent voor je eigen kansen en dat je deze ook pakt,’ zegt Dea Kijk in de Vegte, formulemanager bij AMI Kappers. ’’De één ontdekt dat ze door wil groeien naar een functie als bedrijfsleidster, de ander beseft dat ze eigenlijk erg blij is met haar baan en de huidige situatie. De training heeft niet perse een carrier switch als gevolg. Het belangrijkste is dat je bewust wordt van je passies en daar volledig voor gaat. Als organisatie zien wij het liefst succesvolle en tevreden medewerkers in de salons’’.

Dianne Kerskes van Puur Mensenwerk en Hanneke van Stigt van IKbv hebben de trainingen verzorgd. Zij zijn gespecialiseerd in professionele training en coaching. De loopbaanbegeleiding is voor iedereen heel persoonlijk en daar wil AMI Kappers alle ruimte voor bieden. ‘Het heeft natuurlijk onze voorkeur dat personeel een carrière binnen onze organisatie kan realiseren, maar dat mag ook daar buiten. De deelnemers moeten zich vrij voelen om na te denken wat zij écht willen,’ aldus Kijk in de Vegte.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.