Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

AMI Kappers neemt branchegenoot over

Kappersformule AMI Kappers heeft 22 salons overgenomen van Rombout Kappers. Hiermee telt AMI Kappers nu 110 vestigingen. Volgens AMI Kappers is de overname van Rombout een logische stap in de wens van het uitbreiden van de franchiseformule. De bestuurder van Rombout Kappers, René Rombout zal toegevoegd worden aan het managementteam van AMI Kappers.

De overgenomen vestigingen liggen vooral in het westen van Nederland. Dit zijn steden als Rotterdam, Den Haag, Delft, Schiedam en Alphen aan den Rijn. Na de overname staat AMI Kappers nog ‘onverminderd’ open voor verdere schaalvergroting, laat de formule weten. Dit zal vooral in het westen van het land zijn. Momenteel is de formule het sterkst aanwezig in het midden en oosten van Nederland. Aankomende drie jaar wil de kappersketen doorgroeien naar 150 vestigingen.

In 2018 was er ook al een grote overname in de kappersbranche, toen ging Wave International een joint venture aan met Provalliance. Hiermee werden de formules Brainwash, Cosmo en Team Kappers onder één dak gebracht. Deze combinatie is goed voor in totaal 375 kapsalons met honderd miljoen euro omzet in de Benelux.

Over AMI Kappers

De kappersformule bestaat al bijna 50 jaar. In 2016 is AMI Kappers verkozen tot winnaar van de Beste Kapper Keten Award 2016. De formule telt momenteel 88 vestigingen in Nederland. Ook heeft AMI Kappers een eigen haarmodelijn, een eigen professionele haarverzorgingslijn IVY Hair Care, een webshop én een eigen AMI Academie, waar de haarstylisten getraind worden.

×