Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Amsterdamse bierbrouwer De Prael gaat franchisen

01 maart 2018
Bierbrouwerij De Prael uitrollen als franchisemodel, dat is wat de oprichters Arno Kooy en Fer Kok van plan zijn. De onderneming opent binnenkort ook twee nieuwe brouwerijen in Groningen en in Den Haag.

Hoe de oprichters het precies gaat aanpakken is onbekend. Wel is bekend dat zij druk bezig zijn met een franchise-model. De reden waarom Arno graag nog meer vestigingen ziet, is omdat hij graag de mensen die al veel te lang aan de zijlijn staan, graag aan een leerbare en sociale werkplek wilt aanbieden. “Als ik de jongens en meisjes zwetend door de horeca zie ploegen om het bier bij de tafels te krijgen, dan geeft dat zo’n enorme voldoening. Want ik weet van hoever ze komen. Ja, bij ons is iedere dag écht een feestje.”

De Prael is een sociaal bedrijf en werkt voornamelijk met mensen met een psychische afwijking. Op dit moment heeft het bedrijf ruim 130 werknemers. “Als ik de jongens en meisjes zwetend door de horeca zie ploegen om het bier bij de tafels te krijgen, dan geeft dat zo’n enorme voldoening”, zegt Kok van  De Prael tegen  Maatschapwij. “Want ik weet van hoever ze komen. Ja, bij ons is iedere dag écht een feestje.”

×