Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Apax wil Hunkemöller overnemen

In navolging van RFS Holland Holding, wil de Britse investeerder Apax ook franchiseformule Hunkemöller overnemen. Apax is één van de drie partijen die geïnteresseerd is om eind deze maand een definitief bod te plaatsen. Dit meldt Reuters op basis van verschillende bronnen.

Naast Apax willen ook investeringsmaatschappijen Carlyle en CVC een bod uitbrengen op de lingerieformule. De formule moet 550 miljoen euro opleveren, aldus Reuters. PAI Partners, de huidige eigenaar kreeg, de formule in 2011 nog in handen voor 265 miljoen euro.

Hunkemöller wil het liefst verder met één partij die verdere internationale expansie wil financieren. Onder PAI Partners is het winkelbestand uitgebreid tot 600 vestigingen in 16 landen en tikt de omzet tegen de 272 miljoen euro aan. Philip Mountford, topman van de franchiseformule, geeft aan dat vorig jaar een omzet is gehaald van 400 miljoen euro.

Apax is eerder in het nieuws geweest; eerder deze week nam de Britse investeringsmaatschappij aandelen over van RFS Holland Holding, het concern achter onder meer Wehkamp en fonQ.