Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Audax neemt online boekwinkel BookSpot over

09 april 2020

Het moederbedrijf van Bruna en The Read Shop, Audax, heeft de overname van onlineboekwinkel BookSpot aangekondigd. BookSpot is een e-commerceplatform wat met Nederlandstalige en Engelstalige boeken, e-books, muziek, films, series en games een toevoeging is voor Audax Groep. Met behulp van de online ervaringen van BookSpot gelooft Audax versnelt haar e-commerce kan ontwikkelen. BookSpot blijft actief onder haar huidige naam.

Casper de Nooijer, CEO van Audax Groep: “Met BookSpot breiden wij onze e-commerce activiteiten uit met een krachtig platform. Wij kunnen op deze wijze onze bedrijven en franchisenemers verder ondersteunen als slimme snelweg naar de consument.”

“BookSpot is voortgekomen uit de boekenclub ECI en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een groeiende online boekwinkel met een technisch en commercieel state of the art e-commerce platform. Met de komst van Amazon op de Nederlandse markt past BookSpot beter bij Audax Groep, die beschikt over ruim duizend fysieke verkooppunten, dan als stand alone. Onder de vleugels van Audax heeft BookSpot nu de steun van alle winkels, dat is in deze tijden belangrijk. Met de boekentak van Novamedia kunnen wij ons nu verder richten op uitbouw van onze uitgeverijgroep die nu bestaat uit Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium, Bas Lubberhuizen en Fontaine; en op verdere ontwikkeling van boekwinkel Scheltema in Amsterdam. Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen plezier beleven aan het lezen van boeken.” Aldus Boudewijn Poelmann, bestuurslid Novamedia (waarvan BookSpot onderdeel is).

×