backWERK neemt Duitse winkels Back-Factory over

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De Zwitserse eigenaar van backWERK de Valora Group neemt 80 winkels over van Back-Factory in Duitsland. De franchiseformule neemt de winkels over als onderdeel van de eerder aangekondigde groeistrategie.

Door deze overname van Back-Factory is backWERK nog sterker op het gebied van foodconvenience. Daarnaast is deze overname ook een versterking van de positie op de Duitse markt.

Harry-Brot begon met Back-Factory ongeveer 20 jaar geleden. De eerste locatie was gevestigd in Bielefeld. In 2019 realiseerde Back-Factory een omzet van 80 miljoen euro. De verwachting is dat de overname op 1 november 2021 afgerond zal worden.

Valora Group heeft nadat de overname is afgerond 500 verkooppunten in Duitsland onder de naam backWERK en Ditsch. backWERK heeft in Nederland ruim 30 verkooppunten, waarbij er nog 6 verkooppunten bij komen. Daarnaast is er ook een samenwerking met HMSHost, die de Broodzaken op de Nederlandse treinstations wil gaan ombouwen naar de backWERK-formule. Door deze samenwerking is het mogelijk dat er nog eens 30 extra verkooppunten komen in Nederland.

Ontvang gratis meer franchise informatie over backWERK!

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.