Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

backWERK opent pilotstore in Hilversum

De backWERK formule zal over een maand zijn twintigste winkel in Nederland openen. De vestiging in Hilversum zal gelden als pilotstore en gaat als enige winkel gerund worden door de Duitse formule zelf. In deze nieuwe vestiging zullen franchisenemers van de formule getraind worden en gaan zij nieuwe producten ontwikkelen en uittesten bij de consumenten. De keuze om de vestiging hier te plaatsen komt door de centrale ligging in Nederland en omdat de afstand tot het hoofdkantoor in Baarn klein is. “En de smaak van Hilversummers geeft ons vertrouwen of een nieuw product aan zal slaan”, aldus Marlou van Gestel woordvoerder van backWERK.

“We updaten het assortiment constant. Zo hebben we onlangs belegde pretzels geïntroduceerd. Een typisch Duits product. Wordt heel goed ontvangen. En we zijn nu zoetwaren naar een hoger niveau aan het tillen. Er komen meringues aan en zelfgemaakte taartjes met banketbakkersroom en vers fruit. Elke winkel heeft een vast assortiment en kan daarnaast producten kiezen die lokaal populair zijn. In Brabant doen de worstenbroodjes het goed. Vier keer per jaar komen de franchisenemers bij elkaar. Om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en te trainen met nieuwe producten”, legt Van Gestel uit.

Toekomst

Later dit jaar zal backWERK na de opening van de vestiging in Hilversum een filiaal in Zwolle openen. Komend moeten er rond de 20 nieuwe winkels bijkomen Volgens de managing director van backWERK, Dick de Vilder, verwacht de bakkersformule door te kunnen groeien naar de 120 vestigingen in Nederland. Uiteindelijk moet de formule zo groot zijn dat er geen toplocatie meer nodig is.

×