Backwerk verkocht aan Zwitserse gemaksspecialist

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Valora, de Zwitserse gemaksspecialist neemt de grote Duitse keten van bakkerijen Backwerk over. Nederland telt dertien Backwerk vestigingen, verspreid door het hele land. De nieuwe eigenaar betaalt €190 mln. voor de Duitse keten.

Backwerk staat bekend om de zelfbedieningsservice in haar bakkerijen. Backwerk richt zit voornamelijk op voorbijgangers. Backwerk heeft een groot assortiment aan broodjes, dranken en overige broodproducten. Het Zwitserse Valora betaalt €190 mln. voor de Duitse keten aan de Zweedse investeerder EQT. Valora heeft al aangegeven te gaan investeren in uitbreiding van de productie en uitbreiding in het aantal vestigingen.

Met de overname van Backwerk kan het Zwitserse bedrijf zich focussen op haar internationale groeiambities. De overname is inmiddels goedgekeurd door de kartelautoriteit in Duitsland. Backwerk boekt een consumentenomzet van €200 mln. Valora is een grote Zwitserse exploitant van gemakswinkels, kiosken en formules voor snel eten.

Backwerk beschikt over 340 vestigingen, dertien in Nederland, driehonderd in Duitsland, twintig in Oostenrijk en nog enkele filialen in Slovenië en Zwitserland. Franchisenemers leiden het overgrote deel van de Backwerk-vestigingen. Het huidige management van de onderneming blijft vanuit het Duitse Essen opereren als onderdeel van de divisie Food Service van Valora.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.