Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bagels & Beans experimenteert met 3D geprinte bagels

Bagels_Beans_Persoonlijke_aandacht_kenmerk_franchiseformule
Bagels & Beans start een experiment met 3D-geprinte natural bagels. Oprichter Ronald Bakker is benieuwd naar de resultaten: “Mocht het een succes worden, dan plaatsen we mogelijk een 3D-printer in de nieuw te openen conceptstore in IJDock Amsterdam.”

Vooralsnog gaat het om een experiment maar bij succes volgt wellicht implementatie in de bedrijfsprocessen. “Stel je eens voor wat voor designs je kunt creëren,” aldus Bakker die niet alleen enthousiast is over de mogelijkheden maar ook over de kostenbesparingen.
“Enerzijds is het kostenbesparend omdat je een efficiënter productieproces hebt. Anderzijds kan de technologie ook bijdragen aan het gebruik van ingrediënten die zowel goed zijn voor de gezondheid als het milieu.”

Eerder gaf HEMA ook al aan te gaan experimenteren met 3D geprinte sieraden, het is een interessante ontwikkeling voor bedrijven om de productiemogelijkheden van 3D printen te onderzoeken. De NPO heeft een uitzending gewijd aan het fenomeen en de gevolgen voor de maatschappij.