Bagels & Beans sleept franchisenemer voor de rechter

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids


Omdat de vestiging in Oud-West hwerhaaldelijk onvoldoende scoort op hygiënevoorschriften, wil de franchisegever dat deze vestiging wordt gesloten. Maar daar is de franchisenemer het niet mee eens. Gisteren stonden beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank, zo meldt De Telegraaf.

Uitwerpselen van muizen in de suikerpot, vervuilde mesjes van de blikopener, te warme en lekkende salades, een muizenlokdoos óp de werkplank, vuil op de vloer en in de toiletten en microbiologisch onderzoek dat beneden de maat was. Het is een greep van de bevindingen die het onafhankelijke Nederlands Bakkerijcentrum (NBC) begin dit jaar aantrof op de vestiging in het voormalige stadsdeel OudWest. De lunchroom scoorde al jaren matig, maar kreeg nu code rood: een permanent risico voor de voedselveiligheid.

Dichte deur
De franchisenemer werd door Bagels & Beans gesommeerd de boel te verbeteren. Als hij op 10 maart niet code groen (veilig) zou halen, zou het franchisecontract worden ontbonden. Maar de eigenaar liet op 10 maart de inspecteur niet binnen. Ook bij de herkansing van 22 maart bleef de deur potdicht. „Ik heb bepaalde dingen verbeterd en altijd aan alle eisen van de voedselveiligheid voldaan. Maar omdat ik geen duidelijkheid kreeg wie de kosten zou gaan betalen van de inspectie, heb ik hem niet binnengelaten”, aldus de ondernemer.

De vestiging in Oud-West is sinds 2004 in handen van de huidige franchisenemer. „Sindsdien is er steeds wat, met als klap op de vuurpijl de bevindingen begin dit jaar. We staan dan ook niet open voor een bemiddeling of een hercontrole. Het vertrouwen bij ons is helemaal weg. In een franchiseformule is het uitermate belangrijk dat iedereen zich aan afspraken houdt”, aldus advocaat Bothof van Bagels & Beans.

dinsdag 24 mei 2011.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website