Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bagels & Beans voor liefde en verdraagzaamheid

Afgelopen zaterdag deelden klanten van Bagels & Beans in Den Haag een bagel, terwijl singer-songwriter Gerson Main een liedje voor hen schreef. Met het event “Deel een bagel, deel de liefde!” wil Bagels & Beans aandacht vragen voor liefde en verdraagzaamheid.

“Je kreeg niet zomaar een belegde bagel, maar deelde die met iemand die je nog niet kende. Niet als een date, maar als een spontane ontmoeting. Zo ontstonden erg leuke gesprekken tussen volslagen vreemden. Twee mensen bleken bijvoorbeeld bij elkaar om de hoek te wonen.” aldus medeoprichter Ronald Bakker.

Succes

Volgens Bagels & Beans zijn er tientallen “bagelvreemden” “bagelvrienden” geworden. “Het is prachtig om te ervaren hoeveel positiviteit er ontstaat als je mensen die elkaar niet kennen in gesprek brengt. Als je ze vraagt te zoeken naar wat ze gemeenschappelijk hebben en als je ze samen laat eten. Samen voedsel delen is iets heel fundamenteels. We hebben het er altijd over dat onze samenleving zo kil en jachtig is geworden. Laten we daar dan verandering in brengen door samen aan tafel te gaan.” aldus Ronald.

Volgens Bagels & Beans was het een groot succes, daarom zijn zij van plan het nu ook in andere steden te doen.

Speciale app

Bagels & Beans lanceerde de app “Deel een bagel, deel de liefde!”. Hiermee kan de gebruiker hartjes sparen voor koffies of bagels naar keuze. Je kunt ook je hartjes aan andere gebruikers geven. “De hartjes staan voor liefde: liefde voor koffie, voor bagels, voor elkaar. Zo is de app een manier om de liefde te delen.” aldus Ronald. Bij het downloaden van de app krijg je meteen 50 hartjes waarmee je koffie kunt halen bij elke Bagels & Beans vestiging.

×