Bagels & Beans wil naar het buitenland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Bagels & Beans bestaat inmiddels al uit zo’n 70 vestigingen, echter wil oprichter Ronald Bakker nog verder groeien. Hij deed zijn verhaal hierover op retailwatching.nl.

Mede omdat Bakker in Amsterdam zelf geboren en getogen is, is hier destijds de eerste vestiging gestart. Inmiddels staan er 20 vestigingen in Amsterdam. “En ze doen het allemaal goed. Dat hadden we zelf ook nooit gedacht, maar ze versterken elkaar meer dan ze elkaar verzwakken.” Bakker denkt dat er momenteel genoeg vestigingen in Amsterdam staan, nu liggen er plannen om de formule nog verder te laten groeien.

De formule is de afgelopen jaren flink gegroeid, sinds 2010 staat er zelfs één vestiging in Duitsland. Het idee is om de grote groei ook in het buitenland door te zetten. “Die groei gaat door, we verwachten dat er in 2017 nog zo’n 16 Nederlandse vestigingen open gaan. Maar we gaan dit jaar misschien ook naar het buitenland, naar de omringende landen als Duitsland, België en Frankrijk, dit zal een soort pilot zijn”, aldus Bakker. “Met het buitenland meegerekend willen we honderden vestigingen. Alleen Noordrijn-Westfalen zou in potentie al net zo groot kunnen worden als Nederland.” Echter is het nog niet zeker dat de formule ook in Duitsland aan zal slaan. “Als we erachter komen dat onze formule in Duitsland niet werkt, zullen we de stekker eruit trekken. Maar dat verwacht ik niet. We worden vast niet zo groot als Starbucks, maar ik denk dat onze formule wel een internationale uitstraling heeft.”

Bent u geïnteresseerd in Bagels & Beans? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.