Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Bakker Bart als eerste franchiseorganisatie gecertificeerd als Profit First Professional

Bart’s Retail, de moederorganisatie van franchiseformule Bakker Bart, is als eerste franchiseorganisatie gecertificeerd als Profit First Professional. Profit First is een systeem om de cashflow te managen dat aansluit bij natuurlijk menselijk gedrag. Binnen de adviesmethode is winst geen restje dat aan het eind van de rit overblijft, maar onderdeel van elke betaling die wordt ontvangen.

Waarom lukt het ondernemers niet om te reserveren voor inkomstenbelasting of toekomstige investeringen? Waarom herhaalt dit gedrag zich ieder jaar en leert een ondernemer niet van het verleden? “Deze vragen hielden mij al jaren bezig”, zegt Janine van Vliet, operationeel manager bij Bart’s Retail. Van Vliet las vorig jaar het boek ‘Profit First’ van Mike Michalowicz en was direct overtuigd dat dit boek de sleutel ging zijn tot succes bij veel ondernemers en dus ook voor de franchisenemers van Bakker Bart.

Waarom Profit First

“Met Profit First helpen wij onze franchisenemers op een overzichtelijke manier hun rendement te verbeteren. Een aantal franchisenemers maakt inmiddels gebruik van het systeem en vinden dat fijn werken. Het is overzichtelijk en je weet direct of je voldoende geld hebt om bijvoorbeeld een investering te kunnen doen. Wij zijn trots dat wij deze methode als eerste franchiseorganisatie in Nederland met keurmerk ‘Profit First Professional’ mogen aanbieden”, aldus Van Vliet.

Bart’s Retail is sinds begin dit jaar aangesloten bij Profit First Professionals Nederland. Deze organisatie wordt geleid door Femke Hogema, ook bekend van het televisieprogramma ‘Hoeveel ben je waard’. Zij leidt o.a. accountants en boekhouders op tot Profit First Professional.

×