Bandolera en Not The Same failliet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bandolera
Gistermiddag heeft rechtbank Rotterdam het faillissement uitgesproken van de franchiseformules Bandolera en Not The Same. Doelgroep was vooral de werkende vrouw tussen 30 en 55 jaar. Het faillissement van de Nederlandse modeformule betreft alle onderdelen van het bedrijf, dus zowel de merken Bandolera als Not The Same (NTS) met de retail- en de productieactiviteiten. Bandolera verkocht haar producten in 25 landen en had eigen winkels en shop-in-shops, met in totaal zo’n 2500 verkooppunten. In Nederland heeft Bandolera 10 eigen winkels en 28 franchisewinkels. Het modebedrijf produceerde circa vijftien collecties per jaar en heeft circa 230 medewerkers in dienst.

Bandolera worstelde al enige jaren met problemen. Sinds 2009 werd er verlies gedraaid. Volgens de meeste recente cijfers van de Kamer van Koophandel, die van 2010, bedroeg het netto verlies 13,7 mijloen euro bij een omzet van 55 miljoen euro. Curator Borsboom was niet bereikbaar voor commentaar. Voorlopig blijven de eigen winkels van het bedrijf nog geopend, de web shop is wel al off line gezet. Curator Jos Borsboom onderzoekt de mogelijkheden om de activiteiten voort te zetten.

Bandolera werd opgericht in 1985 en breidde in 2004 uit met het merk NTS, dat mikt op een iets jongere doelgroep dan Bandolera.

dinsdag 5 februari 2013.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise