Bart Smit en Toys XL gaan verder als Intertoys

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

intertoys

Blokker Holding, moederbedrijf van Bart Smit, Toys XL en Intertoys, heeft besloten om zowel Bart Smit als Toys XL in Intertoys te veranderen. Uit eerdere berichten bleek al dat Blokker Holding het plan had om Bart Smit en Intertoys samen te voegen, en daar is Toys Xl nu bij gekomen. Dit meldde RetailNews onlangs.

Het plan is om de 234 zaken van Bart Smit begin volgend jaar om te bouwen naar Intertoys. Eind 2017 komen de megastores van Toys XL aan de beurt. Vervolgens wordt er ook overgeschakeld op één webshop: intertoys.nl.

Het idee achter deze samenvoeging is dat Blokker Holding op deze manier de klant beter van dienst kan zijn. De keuze om alle formules in Intertoys te veranderen is gemaakt omdat die keten over de meeste vestigingen beschikt (301 vestigingen). De samenvoeging zal naar verwachting ook een aantal banen op het hoofdkantoor kosten. Het concern hoopt dit op te lossen door nieuwe functies te creëren en zo werknemers te herplaatsen.

De werknemers van de speelgoedketens zijn afgelopen dinsdag ingelicht over de samenvoeging. Het punt wat vragen oproept bij de werknemers zijn de locaties waar de verschillende speelgoedwinkels nu dicht bij elkaar zetten. Martijn den Heijer van CNV Vakmensen zegt: “De keuze om alles in één formule onder te brengen, kan ik op zich begrijpen, alleen al uit oogpunt van kostenefficiëntie. Maar wat betekent het voor de werknemers? Daarover wil ik zo snel mogelijk duidelijkheid.”

De plannen van Blokker Holding om speelgoedformules samen te voegen waren al enige tijd bekend. Het concern schrijft al twee jaar rode cijfers en wil mede door deze plannen weer winstgevend worden.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website