Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Basisschool wint Fortune Coffee’s verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar 2022

De werknemers van OBS De Sleutelaar kunnen zeggen dat zij koffie drinken in de beste koffiecorner van heel Nederland. Dit jaar stond de door Fortune Coffee georganiseerde verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar in teken van de sociale ontmoetingsplek. De Sleutelaar won niet alleen de verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar in de regio Hapert, maar is ook de landelijke winnaar. De basisschool heeft dus de fijnste plek van Nederland om elkaar op het werk te ontmoeten onder het genot van een kop koffie.

Fortune Coffee ging in de verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar 2022 op zoek naar de beste sociale ontmoetingsplek op het werk. Een goede plek om even met elkaar te verbinden op het werk is tegenwoordig namelijk een vereiste voor personeel. Uit onderzoek van TNO uit 2021 blijkt dat we graag deels naar kantoor komen om elkaar te ontmoeten, samen te werken en met elkaar en de organisatie te verbinden. Elkaar even tegenkomen bij het koffieapparaat volstaat dan niet meer. Een plek die bedoeld is om even echt met elkaar te verbinden onder het genot van een kop koffie is daarom geen overbodige luxe. De verkiezing was daarom ook meteen bedoeld als inspiratie en stimulans voor bedrijven om fijne ontmoetingsplekken met écht lekkere koffie te creëren. Ton van der Tang, directeur van Fortune over de verkiezing voor Koffiecorner van het jaar: “De koffiecorner is voor ons veel meer dan een plek waar je een kop koffie haalt. Uit de verkiezing blijkt dat wij niet de enige zijn die de koffiecorner zien als dé plek waar verbinding ontstaat.”

Dé Koffiecorner van het Jaar

Fortune Coffee heeft de koffiecorner van OBS De Sleutelaar in Bladel uitgeroepen tot Koffiecorner van het Jaar 2022. Werkgeluk staat hoog in het vaandel bij de kleinschalige, moderne openbare basisschool. Xandra Dankloff, administratief medewerker bij De Sleutelaar vertelt hierover: “In coronatijd hebben wij de teamkamer een upgrade gegeven en de officiële opening hiervan moeten uitstellen vanwege coronaperikelen. Uiteindelijk zijn we de koffiestek gewoon zonder opening gaan gebruiken. We genieten er samen erg van. Voor ons een rustpuntje op de drukke schooldagen!” De medewerkers van OBS de Sleutelaar werden op maandag 27 juni door Fortune verrast met bezoek van de koffietrailer en genieten later ook nog een heerlijke lunch.

Van der Tang: “OBS De Sleutelaar is door ons uitgeroepen tot beste koffiecorner van Nederland omdat duidelijk is dat zij de waarde inzien van de koffiecorner als ontmoetingsplek. Mooi dat zij hun medewerkers na de pittige coronatijd de mogelijkheid geven elkaar weer te ontmoeten in een hele nieuwe teamkamer.”

Koffie is verbindende factor

De koffiecorner is niet voor niets de plek waar we gewoonlijk het liefst met collega’s bijpraten. Koffie verbindt namelijk, blijkt uit een veelgeciteerd onderzoek van William en Bargh uit 2008. De fysieke warmte afkomstig van een kop koffie in de handen veroorzaakt namelijk interpersoonlijke warmte. Een warme drank zorgt voor een warm beeld van onze gesprekspartner en warm gedrag tegenover hen.

Winnaars ontvingen verzorgd ontmoetingsmoment

De koffiecorner van OBS De Sleutelaar in Bladel heeft de landelijke titel gewonnen en mag zich daarom dé Koffiecorner van het Jaar 2022 noemen. Fortune Coffee heeft daarnaast ook verschillende regiowinnaars aangewezen. Deze bedrijven hebben de beste koffiecorner in hun regio. In lijn met Fortune Coffee’s ambitie om met deze verkiezing bedrijven te stimuleren om een fijne ontmoetingsplekken en -momenten te creëren, verzorgt Fortune Coffee voor de winnaars een fijn ontmoetingsmoment voor werknemers van de winnaars. De regiowinnaars hadden een gezellig moment met een smakelijke kop koffie bij de Fortune koffietrailer.

Ontvang gratis meer informatie over Fortune Coffee

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Fortune Coffee

×